Gracie Rainsberry och Audrey Doering, 14, visste inte om att de hade en förlorad tvillingsyster, förrän Audreys mamma Jennifer hittade en bild på dottern som bebis – med en till identisk bebis bredvid sig, i famnen på sin kinesiska fostermamma. Medan Gracie Rainsberry bor i Richland, Washington, så är Audrey Doering uppvuxen i Wausau, Wisconsin – över 240 mil bort.

Jennifer Doerings upptäckt gjorde att de då 10-åriga systrarna fick träffas för första gången inför tv-kamerorna i Good morning America i december 2017. De hade då pratat över videosamtal innan, och bestämt sig för att klä sig likadant i tv-programmet och ha matchande glasögon. Återföreningen blev minst sagt emotionell där tvillingsystrarna bröt ihop i tårar i varandras armar.

Så lika är tvillingarna – trots att de växt upp isär

I dag håller systrarna kontakten, och ses flera gånger om året, bland annat på kollo. Trots att de har vuxit upp utan varandra, så är de förvånansvärt lika varandra, inte bara till utseendet utan också i hur de beter sig. Första gången de återförenades upptäckte de båda att de har en kärlek för maträtterna kyckling Alfredo och mac n' cheese.

– Jag älskar att vara tillsammans med henne. När vi inte är tillsammans så saknar jag henne mycket. Vi pratar eller sms:ar varje dag. Vi har en särskild kontakt, det är som att hon är en del av mig, har Audrey sagt till The Mirror.

Audrey Doering reflekterade också över hur hon och tvillingsystern skiljer sig åt – och landade i att de har olika klädstil.

– Det enda som skiljer oss åt är att jag klär upp mig mer än Gracie. Jag gillar tjejiga kläder, och hon har en mer sportig stil.

Jennifer Doering berättar att hon är fascinerad över hur systrarna är så lika varandra.

– Vi har blivit förbluffade över hur lika de är. De pratar likadant, gillar samma sak, ända ner till favoritmat och skolämnen. De skrattar ena minuten och gråter nästa. De blir båda nervösa mycket också, och skjuter upp glasögonen på näsan på exakt samma sätt.

Läs mer:

Förklaringen till ledtrådarna om Ica-Stig och Ica-Stina

12 skådisar som inte blev kända förrän efter de fyllt 30

Marie Serneholts ärliga ord om uppbrottet från Måns Zelmerlöw