Fem svenska kändispar vi minns
Slå på ljud

Det var 2008 som två av landets då hetaste singlar hittade varandra och blev ett par. Marie Serneholt och Måns Zelmerlöw betraktades av många som det perfekta paret, och 2011 var de hetare än någonsin – Zelmerlöw hade axlat programledarrollen i Allsång på Skansen och Marie Serneholt hade varit programledare för Melodifestivalen.

Men dagen för Marie Serneholts födelsedag, alltså den tionde juli, valde Måns Zelmerlöw att göra slut.

– Jag vill att ni ska veta att jag och Marie inte längre är ett par. Hon är fortfarande min närmaste och bästa vän men det är så att gnistan inte finns kvar, sa artisten efter uppbrottet.

Nu berättar Marie Serneholt själv om det uppslitande uppbrottet i sin podcast Lyckojägarna som hon har tillsammans med vännen Clara Hallencreutz Fares.

– För nio år sen stod jag i vårt gemensamma kök och han öppnade munnen och sa sex ord som ändrade allt. Allt jag föreställt mig, trott och känt kändes som en stor fet lögn, säger hon i podcasten, med en märkbart tagen röst.

Marie Serneholts tårar över Måns Zelmerlöw efter uppbrottet

Det framkommer inte vad Måns Zelmerlöw sa för sex ord till Marie Serneholt – men oavsett så var hennes födelsedag det året omedelbart förstörd. Serneholt trodde inte att hon någonsin skulle kunna bli lycklig igen.

– Dagen efter grät jag mig igenom hela födelsedagen och jag tittade upp på min mamma mellan tårarna och frågade henne om jag någonsin skulle skratta igen. Jag hade aldrig någonsin ifrågasatt min egen lycka innan dess, och känslorna jag kände då tog över hela mig och förlamade mig, säger hon i podcasten.

Serneholt menar att det var tydligt att hon då inte hade kontroll över sin egen lycka – och att hon fick panik över det.

– Jag fick panik över att jag inte hade kontroll. Det var han som hade kontrollen, säger Serneholt.

I Lyckojägarna konstaterar Marie Serneholt att uppbrottet i längden var det bästa som hade kunnat hända – i dag är hon lycklig med partnern Fredric Palmqvist, och deras tvillingsöner.

Läs mer:
Kändisarna som är mest populära på Memmo – och dyrast

Björn Skifs hoppar av Bingolotto – ersätts av Peter Jöback

Måns Zelmerlöws hyllning till Ciara efter missfallet

Mest läst