Kvinna gör hudvård.

fizkes
3 hudvårdstips för dig med mogen hy
1:59

Efter reklamen: 3 hudvårdstips för dig med mogen hy

(1:59)

Slå på ljud

Veckorna efter jul och nyår är det många som får vända på slantarna, lägg till skenande elpriser och dyrare matkasse så blir det kanske inte så mycket över till annat. Tur då att det hänt så mycket på skönhetsfronten.

Tack vare nya innovationer och smarta kombinationer kan du numera hitta riktiga pärlor till superpriser. Många gånger används nya teknologier först till produkterna på lyxhyllan men med tiden sipprar de ner till märken med en mer blygsam prisprofil. Du kan helt enkelt få bättre produkter som ger fina synbara effekter på både hud och hår för en mindre peng än tidigare.

Så hur ska man tänka när det är dags att shoppa nytt och det inte är läge för att frossa? Det första är att alltid försöka använda upp det du har. Köp sedan inte mer än du behöver. En annan klok sak alla skönhetsproffs trycker på är att ta reda på vad som får din hud och ditt hår att må bra. Då minskar risken för felköp som bara kommer att samla damm på hyllan i badrummet. Tänk också på hur mycket produkt du använder varje gång. Det är lätt att trycka ut en rejäl klick schampo men håret blir inte renare för det. Samma gäller för ansiktstvätt och krämer i hudvårdsrutinen.

Skönhetsexperten: “Sluta fokusera på hudens ålder”

Hudproffsets bästa budgettips!

”De viktigaste produkterna i din rutin är en ­effektiv men mild rengöring, ett serum, en barriärstärkande ansiktskräm och ett solskydd för att undvika för tidigt åldrande. Med de produkterna kommer du långt. Andra produkter som ansiktsvatten och essence kan du välja bort. Om jag ska satsa på en produkt som är lite dyrare blir det serum då det ger mest resultat. Kombinera med en kräm från ett billigare märke.”

Elin Fagerberg.

Elin Fagerberg, hudterapeut, bloggare och för­fattare till boken Hudnära.

pr

Skönhets­-redaktörens tips!

”Jag gillar refill då det går att spara några slantar när man fyller på samtidigt som det inte behövs lika mycket material vilket är bra för miljön. Allt fler märken jobbar med olika typer av refillsystem i dag, det kan vara att du köper en insats till en burk eller fyller på flaska i butik. Kolla om dina favoritmärken har de här möjligheterna.”

Plånboks­vänligt till huden

Revitalift Laser Night Cream in Pressed Jar från L’Oréal.

Revitalift Laser Night Cream in Pressed Jar från L’Oréal.

pr

1 Behagligt balmig nattkräm är Revitalift Laser Night Cream in Pressed Jar från L’Oréal där man kombinerat aktiva ingredienser som retinol med niacinamid. Ca 359 kr/50 ml.

Rosy Cream of Youth Anti-Age Glow från La Provençale Bio.

Rosy Cream of Youth Anti-Age Glow från La Provençale Bio.

2 Dagkrämen Rosy Cream of Youth Anti-Age Glow från La Provençale Bio ger direkt huden en fräscht rosig ton som piggar upp tillsammans med vårdande och mjukgörande ekologisk olja från oliv. Ca 189 kr/50 ml.

Q10 Anti-Wrinkle Power Beauty Sleep från Nivea.

Q10 Anti-Wrinkle Power Beauty Sleep från Nivea.

3 Nattkrämen Q10 Anti-Wrinkle Power Beauty Sleep från Nivea ger inte bara huden en barriärstärkande, återfuktande och uppstramande dos av Pro-Vitamin B5 och Q10 medan du sover, den har också en rogivande doft. Ca 189 kr/ 30 ml.

Get Glowing Exfoliating Peel Mask från L’Acuila.

Get Glowing Exfoliating Peel Mask från L’Acuila.

4 Lyxigt fluffiga ansiktsmasken Get Glowing Exfoliating Peel Mask från L’Acuila är en dubbeltaktare där enzymer, syror, vit lera och fukt rengör, löser upp döda hudceller, stimulerar cellförnyelsen och gör din hud mysigt len. Ca 169 kr/30 ml.

Hyd­rating Foaming Oil Cleanser från CeraVe.

Hyd­rating Foaming Oil Cleanser från CeraVe.

5 Mjukt löddrande olja som du kan använda både till ansikte och kropp får du med Hyd­rating Foaming Oil Cleanser från CeraVe som bland annat innehåller ceramider, triglycerider och squalane. Ca 169 kr/473 ml.

Body Wash i doften Morning Glory från Haan.

Body Wash i doften Morning Glory från Haan.

6 Härliga Haan gör refill till allt från handkräm till deodorant, en favorit är milda och återfuktande duschkrämen Body Wash i doften Morning Glory där du köper pump­flaska första gången som du enkelt fyller på när innehållet är slut. Ca 149 kr, refill 119 kr/450 ml.

Vibrating Beauty Rose Quartz Wand Beauty från H&M.

Vibrating Beauty Rose Quartz Wand Beauty från H&M.

7 6000 pulseringar i minuten gör H&M:s ansiktsmasserare Vibrating Beauty Rose Quartz Wand Beauty, tillsammans med det runda huvudet av rosenkvartz ska det hjälpa till att dämpa svullnader och minska mörka ringar under ögonen. Ca 199 kr.

Skin Food från Weleda.

Skin Food från Weleda.

pr

8 Skin Food från Weleda är en multifunktionell ikonkräm som laddar huden med massor av fukt och näring men också kan användas både under och över foundation för mer lyster.Ca 89 kr/30 ml.

Neck & Decolletage Firming Cream från Jabushe.

Neck & Decolletage Firming Cream från Jabushe.

9 Halskrämen Neck & Decolletage Firming Cream från Jabushe är en hejare på att tajta till den tunna huden från hakan och nedåt, ge den lyster och dämpa pigmenteringar. Ca 399 kr/50 ml.

Bästa hårprodukterna under 200 kronor – stort test

Anthelios UVMune 400 50+ från La Roche-Posays.

Anthelios UVMune 400 50+ från La Roche-Posays.

10 Anthelios UVMune 400 50+ är La Roche-Posays lättflytande solkräm för ansiktet som är skön på huden, ger dig riktigt fin finish, fungerar perfekt under makeup, har rejält högt SPF och är så snäll mot plånboken att det inte finns några ursäkter att hoppa över solskyddet. Ca 219 kr/50 ml.

Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy
0:57

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy

(0:57)

Slå på ljud
Mest läst