Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

10 saker som gör att du ser yngre ut – enligt experterna

18 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografSipa USA
När det kommer till att behålla eller återfå ett ungdomligt utseende så är det många som fokuserar på hudvård.
Och visst, till viss mån är det ett bra fokus – men det finns också andra åtgärder som gör att ens utseende kan uppfattas som yngre.
Här är branschexperternas bästa tips på hur man ger ett ungdomligt intryck!
Annons
4 sminktips för dig med mogen hyBrand logo
4 sminktips för dig med mogen hy

Fejka fylligare läppar

Fylligare läppar ger ett ungdomligt intryck. Välj en läppenna i samma ton som din naturliga läppfärg, och och måla precis utanför undre läpplinjen, och över amorsbågen. Toppa sedan med ett läppglans för ett fylligare intryck!

Ha alltid solskyddsfaktor – även på nacken

Många är noga med solskyddsfaktor, men smörjer bara in ansiktet och glömmer nacken. Dra ner solskyddsfaktorn även över nacken, och använd helst en så hög SPF som möjligt.

Var inte rädd för fylliga bryn

Fylliga och mer buskiga ögonbryn ger illusionen av ett yngre ansikte, så investera i bra brynprodukter om du inte har tjocka bryn naturligt.

Överväg lång lugg

En längre lugg, gärna gardinlugg eller snedlugg, hjälper till att föryngra utseendet. Det mjukar upp ansiktsdragen, drar fokus till ögonen och kan också distrahera från fina linjer och rynkor.

Annons

Återfukta händer och nagelband

Torr hud ser äldre ut än den är, oavsett om man är 18 eller 82. Därför är det alltid viktigt att återfukta händerna och nagelbanden, gärna med en återfuktande olja. Neutralt nagellack ger också ett ungdomligare utseende och passar alla åldrar!

Prioritera din träning och hälsa

Att röra på sig är det perfekta receptet för att både känna sig och se yngre ut längre. Efter varje träningspass kommer huden också se mer återfuktad och stram ut för att du har svettats! Intensiv träning är bevisat att bättra på cellförnyelse och metabolismen.

Undvik matt smink

Vill man ge ett ungdomligare intryck så ska man välja smink som med lyster, snarare än en matt, pudrig bas. Matt smink belyser rynkor och fina linjer mer än smink med glow, och när man blir äldre blir hyn automatiskt torrare – och då finns det stor risk att matt smink ser kakigt ut på huden.

Använd vit eyeliner

Använd en vit eller beige kajalpenna i vattenlinjen i ögat – det ljusar upp och hjälper till att öppna upp ögat för en mer klar och ungdomlig blick.

Annons

Återfukta håret ordentligt

Hår ser äldre ut än det är när det är frissigt, trasigt och torrt – därför är det viktigt att återfukta håret på djupet. Använd ett välgörande balsam varje gång du tvättar håret, och investera i en bra hårmask!

Ändra din inställning till åldrande

Det här är kanske den viktigaste punkten. Det är klart man kan sträva efter att se ung, pigg och fräsch ut – men det är också viktigt att förlika sig med att alla åldras.

– Att åldras med värdighet handlar om inställning – det innebär att erkänna att det finns saker man inte kan ändra på, men acceptera att det finns saker man kan göra för att må bättre i sitt inre åldrande, och minska sitt yttre åldrande, säger kändisarnas favoritdermatolog, Dendy Engelman.

Annons