1. Dålig hållning

Att ha dålig hållning gör att vi ser äldre ut än vad vi är – och sträcker vi på ryggen ger det genast ett mer ungdomligt intryck. De allra flesta får sämre hållning med åren och blir lätt framåtlutade, men både hälsan och utseendet mår bättre av en rak rygg.

Dålig hållning kan ge smärtsamma ryggproblem.

2. Bristande tandhygien

Vill du undvika att se gammal ut ska du se över dina tänder – ett friskt leende är nämligen ett toppenbra sätt att se yngre ut. God munhälsa är också viktigt för hälsan, då det i längden faktiskt påverkar hur hjärtat mår. Var noga med både tandtråd och tandborstning, och ställ inte in tandläkarbesöken!

Ta hand om dina tänder varje dag!

Yevgen_Rychko

3. För lite sömn

Det kan vara svårt att komma i säng i tid på kvällen, eller att somna istället för att ligga och kolla i mobilen. Att sova för lite har många negativa inverkningar på hälsan då det gör att kroppen inte får återhämta sig tillräckligt, och en del som påverkas är vårt utseende. De som får för lite sömn drabbas lätt av påsar eller mörka ringar under ögonen samt glåmig hy – något som gör att man kan se flera år äldre ut.

suwinai sukanant

Enkla knepen som fixar naturligt snygg lyster

4. Kläderna är för stora

Med åren förlorar alla människor i muskelmassa, och det blir allt svårare att bygga muskler ju äldre man blir. Att ha på sig bylsiga kläder kan göra att det ser ut som att man förlorat mer muskelmassa än man har – vill man undvika att se äldre ut än man är bör man därför satsa på plagg i rätt storlek med bra passform.

Välj kläder som är smickrande för dig.

Leonid Iastremskyi

5. Fel storlek på behån

Alltför många kvinnor går runt med fel behå-storlek utan att veta det, och det är både obekvämt och kan vara rent av skadligt för ryggen. En behå i fel storlek kan också göra att man ser äldre ut, om den gör att man får sämre hållning eller sitter så tajt att det bildas onödiga valkar. Tänk på att kroppen ändras med åren och att en behå som passade för tio år sedan kanske inte gör det i dag – unna dig hjälp i en underklädesbutik för att hitta rätt!

Behån du hade för några år sedan kanske inte passar så bra som du tror.

Maryia Kazlouskaya

Produkterna till ditt hår som du önskar att någon hade berättat om tidigare

6. Hårt plockade ögonbryn

Med åren så får de flesta glesare ögonbryn, så att plocka eller vaxa ögonbrynen överdrivet mycket kan faktiskt göra att man ser äldre ut än vad man egentligen är. Våga testa fylligare ögonbryn – det är både smickrande och föryngrande!

Plocka ögonbrynen, men undvik att ta för mycket.

Adam Kuylenstierna

7. Föråldrande smink

Smink är härligt och kan verkligen pigga upp ett trött ansikte – men använder man fel produkter på fel sätt så kan smink tyvärr få en motsatt effekt och göra att man ser äldre ut. Har man fina linjer i ansiktet har smink en tendens att hamna där och framhäva dem snarare än tvärtom. Tänk less is more och satsa på lätta krämprodukter snarare än tunga puderdito.

Välj smink som passar din hy.

Kostiantyn Postumitenko

8. En för mörk ton på hårfärgen

När de gråa hårstråna börjar kika fram är det många som väljer att färga över dem. Men gör då inte misstaget att färga håret alldeles för mörkt för din egen hudton. Mörkt eller svart hår till ljusare hy kan ge ett hårt intryck som gör att man ser äldre ut än man är.

Undvik för mörka hårfärger för din hudton.

Dragos Condrea

Källa: Må bra.