Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

128 år gamla krämen älskas av alla – hemligheten bakom

28 dec, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
I 128 år har Smith's Rosebud Salve funnits på hyllorna. Än i dag används den av kvinnor världen över. Vi berättar historien bakom supersuccén.
Annons
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips

Den såg dagens ljus redan på 1800-talet. Och än i dag toppar den listorna över favoritkrämer. Unikt? Minst sagt!

Beautytrender kommer och beutytrender går, men Smith's Rosebud Salve från Rosebud Perfume Co. består! Produkten är en av få som har stått sig – genom tiderna. Den här gamla godingen började tillverkas för fascinerande 128 år sedan och är än i dag lika hyllad och älskad. Krämen beskrivs som en pålitlig allt-i-ett-produkt. De flesta använder nog Smith's Rosebud Salve som läppbalsam. Mer luttrade makeupartister har den dock till hands för att lösa allehanda problem: tämja flygande hårstrån, lägga till glans på ögonlocken, laga trasiga nagelband... och mycket, mycket annat. Krämens söta, rosiga doft och blå och vita dekorativa plåtförpackning är, dessutom, pricken över i!

Annons

Historien bakom hyllade krämen

Mannen bakom Smiths's Rosebud Salve hette George F. Smith och föddes den 25 mars 1865. Han växte upp på en gård nära Woodsboro, Maryland och tog faktiskt en lärarexamen från Shenandoah Normal College i Harrisonburg, Virginia innan han bytte bana och började arbeta i apoteksbranschen. I 30-årsåldern grundade Smith Rosebud Perfume Company.

Året var 1895, och han började med ett litet apotek. Snart förstod han att kunderna hade behov av en salva som, så att säga, ”gjorde jobbet” och var bra till det mesta: skavsår, insektsbett, nariga händer... Sagt och gjort: Smith skapade Smith's Balsam of Rosebuds. Namnet ändrades senare till Smith's Rosebud Salve och formeln patentregistrerades 1908.

Annons

Smith's Rosebud Salve – användningsområden

Butikerna online beskriver den klassiska krämen på detta sätt:

”Rosebud Salve är kult-favoriten som vårdar och ger näring, fukt och glans till läpparna. Denna klassiker kan också användas till mycket mer! Använd den på torra och spruckna naglar, nagelband, händer och armbågar, som ögonskuggsprimer, eller som gelé för ögonbrynen. Levereras i en söt, vintageinspirerad tennlåda. Detta är Julia Roberts ”Must Have”-produkt.”

Och det är fler kändisar än Julia Roberts som använder produkten: Beyoncé, exempelvis. Hon har krämen på sina ögonfransar.

Annons