Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Expertens stora test – 5 bästa torrschampona

28 sep, 2021 
Feminas skönhetsredaktör Jessica Blockström Hember testar bästa torrschampona
En snabb sprutt från ett bra torrschampo trollar bort smuts och flott utan att synas. Du kan dessutom få hjälp med allt från snyggt volymlyft till bättre hållbarhet på fina knuten. Feminas skönhetsredaktör har testat – här är hennes fem favoriter.
Annons
Därför ska du aldrig borsta håret när det är blöttBrand logo
Därför ska du aldrig borsta håret när det är blött
Torrschampo Fresh Affair från Kérastase

Fresh Affaire, Kérastase

Betyg: 5

Ett mycket luftigt, lätt och lyxigt torrschampo som passar perfekt till ett tunnare hår. Det ger snabbt en fräschare känsla utan att tynga ner det minsta och lämnar inga spår av puder, strävhet eller ton på ytan. Här får du också en ljuv doft av neroli som dröjer sig kvar länge.

Annons

Pris: Ca 355 kr/233 ml.

Power Powder, Maria Nila

Betyg: 5

Den här miniflaskan innehåller egentligen ett volymgivande och helt doftlöst puder men bonus är att du får omedelbart nermattande effekt. En perfekt liten kompis på resa men också när du vill puffa upp frisyren ordentligt eller ha perfekt grepp för en mer hållbar uppsättning.

Pris: Ca 199 kr/2 g.

Torrschampo Elixir Collection Refreshing Dry Shampoo från Rituals

Elixir Collection Refreshing Dry Shampoo, Rituals

Betyg: 4

Ett väldigt fräscht doftande torrschampo till bra pris. Munstycket ger en ganska koncentrerad stråle vilket gör att du lätt kan punktmarkera insatserna. Bland ingredienserna finns boswellia som lindrar irriterad skalp samt shikakai som ger näring till stråna.

Annons

Pris: Ca 130 kr/200 ml.

Torrschampo Good to Go Light Dry Shampoo Apple & Cedarwood från Löwengrip

Good to Go Light Dry Shampoo Apple & Cedarwood, Löwengrip

Betyg: 4

Torrschampo med elegant och samtidigt subtil doft av pigga äpplen och lyxiga tränoter. Du får lätt uppfräschande effekt och samtidigt lite struktur och volym. Dessutom finns här provitamin B5 och extrakt från kamomill med lugnande verkan på hårbotten.

Pris: Ca 99 kr/100 ml.

Torrschampo Super Dry Shampoo från Ouai

Super Dry Shampoo, Ouai

Betyg: 4

Annons

Tipset för dig som snabbt blir flottig i hårbotten. I den fina misten finns vulkanmineraler och risstärkelse som snabbt suger upp smuts och fett och ger en skönt ren känsla. Det blir en smula vitt i början men så fort du rör i håret försvinner det. Doften är fin men stark vilket drar ner betyget en smula.

Pris: Ca 295 kr/127 g samt 180 kr/56 g.

Skönhetsredaktörens tips!

Om du vet att du inte kommer hinna men bör tvätta håret på morgonen är bästa knepet att applicera torrschampot innan du hoppar i säng på kvällen. Då får formulan jobba under natten och du vaknar med fräschare hår.

Annons