Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Jag har testat hundratals schampon för blonda och gråa hår – det här är min favorit

20 sep, 2021 
AvJessica Blockström Hember
FotografLADYFERN/pexels
Med den här klassikern kan både blondiner och du som valt grått säga hej då till fula gula toner.
Annons
10 outfits från MET-galan - kändisarna på röda mattanBrand logo
10 outfits från MET-galan - kändisarna på röda mattan

Jag har haft de flesta färger i mitt hår men att behålla en fräsch och kall ton då jag var blekt blondin har varit en de största utmaningarna. Rött är också knepigt för att det lätt tappar pigment men just blont börjar ganska lätt dra åt gult. Förutom att det kanske inte är just så du vill ha din hårfärg så kan det få stråna att se lite smutsiga ut. Tonen blir varm istället för kall och fräsch. Vad göra?

Du behöver inte springa hos frisören oftare. Enklaste knepet är att byta ut ditt vanliga schampo mot ett pigmenterat. För blekta eller naturligt gråa hår är det lila pigment som kommer fixa problemet. De neutraliserar direkt gula stick. Använd det dock inte varje tvätt. Då kan håret bli lite torrt och tonen kanske mer åt just lila. Vilket i sig kan vara coolt men kanske inte det du drömt om.

Annons
schampo för blont hår i budgetklassen

Så vilket är favoriten? Är ditt hår i bra form och ditt enda problem är just den gula nyansen så ska du testa klassikern och budgetfavoriten No Yellow Shampoo från Fanola. Här får inte håret så jättemycket vård men däremot rejält med lila pigment som ger stråna en betydligt fräschare och klarare ton.

No Yellow Shampoo från Fanola kostar bara 149 kr för en rejäl flaska på 300 ml. Du hittar det här (reklamlänk).

Nytt schampo för blont hår med både pigment och stärkande teknologi

Fanolas schampo har också en ganska stark doft så är du känslig mot parfym ska du välja ett annat. Då kan nya N°4 Blonde Enhancer Toning Shampoo från Olaplex vara ett alternativ. Betydligt dyrare men doftar mildare och ger mer vård. Här får du bl a märkets speciella stärkande och patenterade teknologi. Jag har inte använt det själv men sett riktigt fina resultat på kollegor.

N°4 Blonde Enhancer Toning Shampoo från Olaplex kostar 369 kr/250 ml och det finns här (reklamlänk).

Annons