Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Sminkknepen som får dig att spara tid på morgonen

17 sep, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotografandrea piacquadio/pexels
kvinna som fixar ansiktet
Räcker inte tiden till för allt som ska fixas varje morgon? Kika på de här smarta tipsen som sparar in många minuter och ändå får dig att känna dig redo för världen när du kliver ut genom dörren.
Annons
Därför ska du duscha kallt året runtBrand logo
Därför ska du duscha kallt året runt

Semestern är slut och det är dags att hoppa upp i sadeln igen. Snabba duschar och frukost på språng. Hårfix i all hast (jag förbereder kvällen innan och har alltid torrschampo i närheten) men makeupen - den tar sån tid. Känner du igen dig? Många morgnar känns det som att minutrarna inte räcker till. Lugn! Jag har samlat på mig trick som hjälper dig att sluta stressa och ändå få till en riktigt snygg sminkning. Från en tröttmössa till en annan, så här gör jag när det måste gå undan.

1. Organisera mera

Ett av de vanligaste stressmomenten på morgonen är när jag inte hittar det jag behöver. Eller det jag behöver är smutsigt. Lägg fram dina produkter redan kvällen innan och kolla så att svampar och penslar är rena. Behöver de tvättas? Fixa det innan du kryper i säng så hinner de torka tills det är dags att kliva upp igen.

2. Ladda med CC-creme

cc creme ger fler funktioner på en och samma gång

CC-cremer är världens smartaste produkt för alla morgontrötta. Här får du foundation, concealer och solskydd i ett med riktigt bra utjämnande och lystergivande effekt. Lätt att applicera och snabbt går det - använd fingrarna och avsluta med lite finlirande dutt från en svamp där det kan behöver. Voilá, basen är klar. En favorit som låter huden lysa igenom lite för en naturligare finish är Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel från BareMinerals som kostar 455 kr och finns här (reklamlänk). Vill du ha riktigt bra täckning ska du kika på klassikern Your Skin But Better CC+ SPF 50 från It Cosmetics. Den kostar 420 kr och finns här (reklamlänk).

Annons

3. Investera i multifunktionella stift

En gnutta rouge på kinderna gör stor skillnad så det tar jag mig alltid tid till. Och när man ändå håller på så går det snabbt att lägga lite av färgen även på läpparna. Gillar du den moderna monokroma looken kan du till och med ta samma färg på locken.

sisleys knubbiga ögonpennor är kajal och skugga i ett

Vill du gärna ha en annan mer klassisk ögonskuggsnyans så är de knubbiga och krämiga skuggstiften toppen. De går på i raketfart, du kan ha dem både som kajal och skugga och du kan lätt tona eller sota med fingertoppen. Sitter bra gör de också. Pröva t ex Phyto-Eye Twist från Sisley som finns i 16 färger, kostar 445 kr och hittas här (reklamlänk).

4. Tryck till med mascara

Det här knepen lärde jag mig av Agneta Sjödin för bara några månader sedan. Finns ingen tid att lägga eyeliner? Tryck till lite extra med mascaran längst nere vid fransrötterna så att du får färg även vid själva franskanten och borsta sedan ut resten av formulan över fransarna. Det ger en lättare inramning men får också fransarna att se lite längre ut.

5. Byt ut brynpennan mot brynmascara

brynmascara med hög kvalitet och lågt pris

Visst blir det lite tjusigare om du fyller i brynen med penna eller pomada men tid tar det. Som du inte har? Då är brynmascaran toppen. Här behövs bara ett par snabba svep för att ge dina bryn både ton och definition. Fångar upp lite mindre ströstrån gör den också. Testa gärna att dra borsten mot växtriktningen först och sedan forma åt rätt håll. På så sätt får du även en lite volympåfyllning som är fint. Och lägg lite tid på att hitta en riktigt bra brynmascara. Den måste inte vara dyr men det är stor skillnad på både applicering och effekt mellan olika märken. En stor favorit är Boy Brow från Glossier. Den kostar 140 kr (exkl frakt) och finns här.

6. Välj färgat balm till läpparna

lyxigt tonat läppbalsam från insidan och ut.

Läppstift i all ära men det kan ta lite tid att få på färgen så den sitter snyggt. När det ska gå snabbt är ett tonat läppbalsam mycket smidigare och dessutom lättare att bättra på utan spegel under dagen. Det finns mängder av fina varianter, detta har varit en av årets stora trendprodukter. Kolla t ex in det lyxiga Squeky Clean Liquid Lip Balm från Westman Atelier som kostar 360 kr och finns här. Letar du efter ett billigare alternativ finns MACs succé-lippie Glow Play Lipbalm i både transparent och färgade varianter. Det kostar 185 kr och finns här (reklamlänk).

Annons