Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

5 mascaranyheter som skapar drömfransar direkt

20 maj, 2022 
AvJessica blockström hember
FotografTT/Shutterstock
Bästa mascarorna.
Snyggt fylliga, rejält täta, tjusigt kurviga eller elegant långa. På jakt efter mascaran som ger drömfransarna? Spana in testet med de senaste nyheterna där jag hittat flera favoriter.
Annons
Fem favoriter från Femina – knepen som ger föryngrande effektBrand logo
Fem favoriter från Femina – knepen som ger föryngrande effekt

Smart knep för att nå bättre med mascaran är att vinkla borsten lite. Ta en bit papper och lägg runt den så du slipper kladd. Var sedan lätt på handen så du inte knäcker pinnen och böj försiktigt.

10 sec High Impact Lift & Curl

Isadora

10 sec High Impact Lift & Curl från Isadora.
10 sec High Impact Lift & Curl från Isadora.

En mascara där borsten är rak med ganska korta strån av nylon­fiber. Det gör att man kommer åt bra vid rötterna för att lyfta fransarna men finlir är lite knepigare. Vad som gör att denna sticker ut är att du i bara ett par tag får fyllighet och längd rakt över hela raden men framför allt blir det en riktigt tjusigt böjd form på dina fransar.

Pris: Ca 149 kr/9 ml.

Annons

Astronomical

Byredo

Astronomical från Byredo.
Astronomical från Byredo.

Den kaxigt gröna och bönstjälkformade hylsan lyser upp i sminkväskan. Den elegant böjda borsten med korta väl­placerade plastpiggar kammar igenom perfekt och fördelar den näst intill helt naturliga formulan för maffig fyllighet och fin förlängning. Borstens utformning gör det dessutom enkelt att nå överallt och formen på hylsan ger bra ­kontroll.

Pris: Ca 420 kr/14 ml.

Lash Clash

YSL

Lash Clash från YSL.
Lash Clash från YSL.

Lyxigt matt och svart hylsa prydd med ­märkets klassiska Cassandra-logga. På insidan väntar en vårdande, krämig och ordentligt volymbyggande formula som ger modernt stökig look. Trots den där lite rockiga känslan sitter den dock perfekt en hel partynatt. Med generösare innehåll hade det blivit full pott i poängen.

Annons

Pris: Ca 379 kr/9 ml.

MacStack

MAC Cosmetics

MacStack från MAC Cosmetics.
MacStack från MAC Cosmetics.

En mascara med en ganska blöt glänsande formula som målas på med en konformad plastpiggsborste. Resultatet är inte helt klumpfritt men de längre stråna på kanten gör att du lätt fångar upp även fransarna på ytterkanten och ger dem mer längd. Det ger en väldigt snygg och flörtig solfjäder­effekt.

Pris: Ca 355 kr/12 ml.

The Colossal Curl Bounce

Maybelline

The Colossal Curl Bounce från Maybelline.
The Colossal Curl Bounce från Maybelline.

Vårens mest lekfulla mascara där man hämtat inspiration från högtalare både på in- och utsidan. Löftet är att pumpa upp volymen och samtidigt ge rejält kurvig fransform. Det går inte på ett svep men tack vare bra byggbar konsistens i kombination med den lättarbetade och böjda nylonborsten blir det riktigt fint efter några lager.

Pris: Ca 159 kr/10 ml.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons