Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa concealerknepet för dig över 50

19 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
När vi åldras är det ofrånkomligt att vi får mer rynkor under ögonen, och det kan i sin tur göra det knepigt att sminka sig lika snyggt som innan.
Youtubern Pretty over fifty delar med sig av sitt bästa knep för perfekt concealer under ögonen när du passerat 50 år.
Så här enkelt kan du lyckas!
Annons
Fem favoriter från Femina – knepen som ger föryngrande effektBrand logo
Fem favoriter från Femina – knepen som ger föryngrande effekt

Att sminka sig när man har börjat få en del rynkor och fina linjer i ansiktet kan vara en utmaning – sminket har en tendens att lägga sig i rynkorna, och det är lätt att foundation och concealer kakar sig och bildar linjer.

Men det finns faktiskt sätt att få till perfekt concealer-applikation även efter du fyllt 50. Youtubern Kimberly har kontot Pretty over fifty där hon delar med sig av tips på smink och hudvård för personer som passerat 50 år.

Nu delar hon med sig av ett smart knep som gör att din concealer sitter perfekt trots att ansiktet fått lite fina linjer.

Så här lyckas du med din concealer

Steg 1

Börja med att applicera din concealer under ögat, och blanda ut det genom att dutta med fingret. Ta sedan en fuktig skönhetssvamp för att blanda ut ordentligt.

Annons

Steg 2

Ta sedan lite settingspray. Kimberly rekommenderar Stay Spray från Tarte. Spruta lite settingspray på handryggen, som du sedan doppar fingret i och lätt duttar på över din concealer under ögat.

Steg 3

Nu måste du vänta några minuter, så att din settingspray får tid att verka och torka. Efter det doppar du en puderborste i ett puder, och applicerar sedan puder lätt under ögonen.

Steg 4

Ta din fuktiga skönhetssvamp igen och tryck försiktigt med den under ögonen för att avsluta concealerappliceringen.

När du gjort alla de här stegen menar Kimberley att du inte bara kommer ha concealer som ser snygg ut, utan som också håller hela dagen!

Annons