modell som går chanels sommarvisning
0:30

Efter reklamen: Makeupartisternas enkla hemlighet – som gör all skillnad

(0:30)

Slå på ljud

Känner du för att uppdatera din makeuplook? Vet du inte var du ska börja? Det trillar alltid in nya roliga trender varje säsong och just det här året finns flera detaljer som du kan maxa för en riktigt tydlig trendlook men också smyga in i din makeup om du vill ha en mer subtil effekt. Här är våra favoriter.

Satsa på glitter

glitterdetalj från mac cosmetics

Som en slöja över locken, en liten dos i ögonvrån eller som en kompisrand runt hela ögat - det glittrar överallt i makeupen just nu. Är du vågad kan du placera glittret precis var du vill, kanske t o m på kinden eller över nyckelbenet. Är du mer en blyg glimrare? Då finns det en rad nya fina och flytande ögonskuggor som just ger ett väldigt snyggt subtilt skimmer som finish, t ex från RMS Beauty och Sisley.

sisleys nya flytande skugga med skimrande finish

Ny flytande skugga från Sisley

Lek med färgglad vinge

Liten men ändå så het detalj i MACs fina makeuplook.

Influenserna från TV-serien Euphoria fortsätter att synas i makeupen med allt från stjärnpaljetter på kinden till vita moln-lika liner-effekter. Känns det lite extremt kan du ändå låna lite inspiration genom att byta ut din vanliga svarta eller bruna kajal mot en i persika, rosa eller blått.

Skönhetsredaktören tipsar: Snabba knepen som ger solig lyster till kroppen

Öka rouge-trycket

tydlig rougedetalj på Chanels modell

Modellen som går Chanels visning har en rejäl portion rouge på kinderna.

tt

Rouge har under de senaste åren varit något som ska finnas med inte synas så mycket. Men nu är det färg på kinderna som gäller, eller så kallad statement blush. Klarare och renare nyanser lyser upp ansiktet, gärna i persika eller rosa. Placera gärna lite högre upp än du kanske är van vid, det ger ansiktet ett lätt lyft.

Släpp in 70-talet

Look från Cinq à Sept

Varma jordiga toner som rost, ockra, amber, röd lera och tegel mot en ganska neutral men lätt bronzer-smekt hy är en trend som fortsätter från förra säsongen men flyttar sig från ögonlocken till läpparna. Väldigt fint och mjukt, speciellt när huden fått lite färg. Den kan gärna kombineras med en annan trend, närmare bestämt fejkfräknarna.

Maria Ahlgren om orden hon hatar i skönhetsbranschen

Glossa upp läpparna

läppbalsam och läppglans i skön förening från hourglass

Nya Phantom från Hourglass är både glossigt, behagligt och vårdande.

Vare sig du gillar en mer nude look eller älskar att sätta läpparna i fokus med rött så är glossig finish en stor trend. Det fina är att de kladdiga vinylglansen från förr har ersatts med välgörande och behagliga formulas som ändå ger en nästan fuktigt blank läpplook. Vill du ha färg som sitter lite längre? Grunda med en läppenna i samma färg och svep sedan på ditt gloss. Otroligt fint att kombinera med en mattare makeup i övriga ansiktet. Att leka och experimentera med olika texturer är också det en stor trend som är väldigt lätt att smyga in i den egna makeuplooken.