fransk kvinna paris vitklädd
0:31

Efter reklamen: Puder för mogen hy – så lägger du en bra bas

(0:31)

Slå på ljud

Frankrike och franska kvinnor har så länge vi kan minnas varit förebilder inom både mode, hår och skönhet – deras avslappnat eleganta stil är något som kvinnor över hela världen gärna vill kopiera.

Här är fem trender som fransyskorna i Paris älskar i år!

Röda läppen

Inget smink är så förknippat med Frankrike som de röda läpparna. Nu ska läppstiftet helst vara lite suddigt i kanten, snarare än skarpa, perfekta linjer. När du har applicerat ditt läppstift tar du ett finger och duttar på läppen för att sprida ut sminket för den rätta ”jag har precis blivit kysst”-looken.

Ren och avskalad hud

Innan du ens tänker tanken att applicera foundation så är det viktigt att ge huden den förberedelse som krävs. Skippa inte primern! När det kommer till basen sen så är det less is more som gäller.

– Den ideala franska hyn är skapad med produkter som inte syns på huden, säger franska sminkösen Charlotte Ravet till Beautycrew.

Svart rouge

Ja, du läste rätt – fransyskorna älskar svart rouge. Men det betyder inte att de går runt med helt svarta kinder, snarare tvärtom.

– Svart rouge är en ny produkt som har blivit väldigt populär i Frankrike. Den blir inte svart när den appliceras, utan ger diskreta nyanser av rosa och lila som härmar en naturlig rodnad. Svart rouge verkar vara produkten som alla franska kvinnor kommer testa innan 2022 är slut, säger Ravet.

Sminkösen: Du kan ha applicerat din foundation fel hela tiden

Allt au naturale

Den franska looken handlar i många fall om att vara så naturlig som möjligt, och se elegant vacker ut utan att dränka sig i produkter eller tungt smink. I stället väljer många att till och med göra sina egna produkter.

– En av de största skönhetsttrenderna de senaste åren har varit att bli naturlig. Hemmagjorda recept är populära, franska kvinnor älskar att skapa sin egen hudvård och ansiktsmasker från början.

Fransyskan Marion Cotillard har en tidlöst naturlig look.

Foto: Atilano Garcia/SOPA Images/Shutterstock

Transparent eyeliner

Den här trenden har blivit stor i Paris, och syns också på sociala medier-appen Tiktok. För att få effekten av en eyeliner utan att måla med svart eller brunt så kan man ta till en hudfärgad dito.

– Använd en vinklad borste och ta en ljus nyans av concealer för att skapa linern och fixera det sedan med löst puder. Det är det perfekta sättet att öppna upp ögonen och ge en sofistikerad touch till vilken stil som helst.