Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Sminkösen: Du kan ha applicerat din foundation fel hela tiden

27 jul, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok, tt.
Har du svårt att få till sminket så att din foundation ser naturlig och felfri ut?
Det behöver inte vara produktens fel – utan hur du applicerar den.
Nu delar make up-artisten Kate O'Neal Talbert med sig av tips som visar hur många av oss har applicerat vår foundation fel hela tiden.
Annons
Mineralpuder - så lägger du foundation i puderformBrand logo
Mineralpuder - så lägger du foundation i puderform

Känner du att det är svårt att få till sminket som du vill ha det, och att du snarare råkar framhäva sakerna du vill dölja i ansiktet? Många känner nog igen sig och har bytt foundation flera gånger i hopp om att hitta den där produkten som gör att sminket ser ut som på filmstjärnorna.

Men faktum är att det inte behöver vara din foundations fel – utan snarare appliceringsmetoden. I en video på sociala medier-appen Tiktok, som The Sun också har skrivit om, visar make up-artisten Kate O'Neal Talbert ett vanligt misstag många gör, som gör att sminket inte sitter så fint som vi vill.

– Det största misstaget jag ser att folk gör är det här – och vi har antagligen alla gjort det. De tar sin foundation, de tar sig borste eller svamp eller vad det nu är, de plockar upp lite produkt och så gör de så här, säger Kate O'Neal Talbert i videon och visar hur hon drar med en sminksvamp:

Annons

– De drar och de gnuggar. Allt det gör är att ta bort produkten från huden.

Sminkösens tips: Så applicerar du foundation

Tipset för att sminket ska se mer felfritt ut, och dessutom ge bättre täckning på huden – något många vill – är att i stället pressa in foundation med borsten eller svampen, snarare än att dra.

– Det här är nyckeln om du kämpar med textur eller porer, mycket av det handlar om hur du applicerar ditt smink. Jag ber dig, sluta svep, sluta dra, sluta gnugga och börja i stället pressa in produkten i huden, så kommer du bli fascinerad över skillnaden, säger hon i videoklippet.

Annons