Artikeln innehåller reklamlänkar
0:27

Efter reklamen: Concealerknepet – så ska du tänka när du lägger din concealer

(0:27)

Slå på ljud

Bronzer är hemligheten till en riktigt fin solkysst look på huden, med rätt variant kan du verkligen få till den där härligt varma och semesterglowiga hudkänslan utan att passera en enda UV-stråle. Många använder bronzer bara på sommaren men det är en produkt som är lika fin och kan ge huden ett lyft året om. Det gäller bara att hitta produkten som passar dig och använda den rätt för ändamålet. Idag finns ju inte bara solpuder. Du kan hitta bronzer i allt från just puder till både krämiga och flytande varianter. Det är också just den här tiden på året som många märken släpper sina nyheter. Vi har samlat de bästa som lanserats de senaste månaderna.

Här är årets nya bronzers

1. All Seasons Bronzing Powder, Art Deco

multifunktionellt solpuder i tre nyanser från art deco

I den här vackert mosaikinspirerade asken får du tre puder i olika nyanserna. Två har matt finish och mitten-nyansen ger fin lyster. Alla är rikt pigmenterade så du behöver inte jobba hårt med borsten för att få effekt. Här får du också en generös spegel. Det finns bara en variant men den kan du å andra sidan variera på många olika sätt.

Saltvattenspray som fixar perfekta sommarlooken – 5 tips

All Seasons Bronzing Powder från Art Deco kostar 365 kr och det finns här (länk till Åhléns).

2. D-Bronzi Anti-Pollution Sunshine Drops, Drunk Elephant

bronstonade geldroppar från drunk elephant

Solsken på flaska kallar Drunk Elephant den här nyheten, en solkysst och lättflytande gel du kan använda på flera sätt. Placera en droppe på kindbenet och arbeta ut tunt med en duofiber-borste för skir lystrig finish, mixa i din foundation för mer glöd till basen eller applicera ovanpå makeupen som en bronzig highlighter. Förutom den omedelbart uppfräschande effekten på hudtonen så innehåller formulan vårdande ingredienser, t ex antioxidantrik och mjukgörande marula-olja som är märkets signatur. Det gör att dessa är toppen om huden är åt det torrare hållet. Finns endast i en nyans som är rikt pigmenterat - lite räcker långt.

Proffstipset: Så får du fylligare bryn snabbt!

D-Bronzi Anti-Pollution Sunshine Drops från Drunk Elephant kostar 409 kr och den finns här. (länk till Apprl)

3. Warm Wishes Effortless Bronzer, Rare Beauty

bronzer i stift-format från rare beauty

Precis som namnet antyder ger denna hyllade produkt en väldigt snygg solkysst effekt nästan av sig självt. Dra stiftet över huden och arbeta ut med fingrarna - klart! Den behagliga formulan smälter väldigt fint ihop med den egna hudtonen utan att kännas kladdig eller ge överdriven glans. Därför passar den toppen till alla hudtyper, även dig som har en lite fetare hud. Finns i 5 nyanser.

Warm Wishes Effortless Bronzer från Rare Beauty kostar 339 kr och det finns här. (länk till Apprl)

4. Gen Nude Blonzer, Bare Minerals

rouge och bronzer i ett från bare minerals

Den här hybriden har tidigare funnits som en one shot men gjorde succé och sålde slut på bara två veckor. Därför har man nu beslutat att lansera den i ordinarie sortiment. Här har man mixat ihop den rosiga blush-effekten från ett rouge tillsammans med den varma skimrande lystern som en bronzer ger i en och samma puderkaka vilket ger en väldigt naturlig finish. Därav det finurliga namnet blonzer. Det här är en perfekt produkt för dig som tycker vanlig bronzer är lite knepigt att få till. Däremot fungerar den mindre bra om du vill ha en bronzer som också kan användas till lätt contouring. Den mineralbaserade formulan är talkfri, går att bygga på för mer intensiv effekt och den är otroligt behaglig att jobba med, känslan är att svepa sammet på huden. Finns i tre nyanser.

Gen Nude Blonzer Blush + Bronzer från Bare Minerals kostar 395 kr och det finns här. (länk till Lyko)

Clean girl makeup – därför är den stora trenden perfekt för mogen hy

Var ska jag använda bronzer?

Förr användes bronzer mycket för att ge huden färg. Idag är det en produkt som både användas för att värma upp och försköna din hudton samtidigt som en bronzer också kan förstärka dina drag. Lite som contouring men på ett lätt sätt. Applicera på toppen av kinden och ta till vara det som blir kvar för att också ge solkysst känsla på näsryggen, längs med käklinjen och vid hårfästet.