Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

56 år gamla skönhetsprodukten hyllas fortfarande – därför älskas den av Hollywoodstjärnorna

07 sep, 2023 
Mario Badescu Drying Lotion
Hollywoodstjärnorna älskar den och den kostar bara ett par hundralappar. Men varför är den så populär? Vi guidar dig till den hyllade skönhetsprodukten som stjärnorna använder för att bli av med finnar.
Annons

Vi har alla varit där: vaknat upp på morgonen, slängt en blick i badrumsspegeln – och sett att en finne har bestämt sig för att göra sin entré precis när man behöver det minst. Men oro inte dig, du är inte ensam. Även Hollywood-stjärnorna, som ofta kan tyckas ha en strålande och felfri hud, har sina knep för att tackla detta irriterande problem.

Jennifer Aniston på röda mattan
Jennifer Aniston har använt samma produkt för att bli av med finnar i snart tre decennier.

En av de som har delat med sig av sitt hemliga vapen för att bekämpa blemmor är Hollywoodstjärnan och skådespelaren Jennifer Aniston. I en intervju med amerikanska ELLE öppnade hon upp om sitt förhållande till finnar och berättade hur hon gör för när hon upptäcker en ny blemma.

– Först himlar jag med ögonen och blir irriterad, och oftast brukar jag applicera något form av uttorkande lösning på den. Jag klämmer den inte, även om jag brukade göra det, avslöjar Jennifer.

Annons

Har använt samma produkt i årtionden

Jennifer Aniston berättar att den är en särskild produkt som hon applicerar på finnen. Detta är ingen nykomling på marknaden, utan en produkt som har varit hennes trogna följeslagare i årtionden. Hon minns till och med den första gången hon använde den och berättar att hon har fortsatt att använda den sedan dess.

– Mario Badescu har en fantastisk uttorkande lösning som jag har använt under många, många år. Jag gjorde en ansiktsbehandling där typ 1995 och har använt den ända sedan dess.

Mario Badescu Drying Lotion

Produkten i fråga är ANNONS Mario Badescu Drying Lotion som har betydligt fler år på nacken än de som Jennifer Aniston har använt den – närmare bestämt över fem decennier. Punktbehandlingen för finnar och orenheter togs nämligen fram av hudvårdsterapeuten Mario Badescu redan 1967. Då hade han sin mottagning hemma i sin tvårumslägenhet på Manhattan och tog bara emot kunder genom rekommendationer. Det var också i den lägenheten som Mario Badescu själv ska ha tagit fram formulan, som alltså fortfarande används av Hollywoodstjärnorna.

Annons

Den lilla flaskan innehåller en formula som bland annat består av salicylsyra, svavel och zinkoxid – välkända ingredienser för att bekämpa orenheter i huden. Genom att applicera lösningen på kvällen tillåts den jobba under natten och torka ut finnen eller andra orenheter. ANNONS Läs mer och köp Mario Badescu Drying Lotion här.

Mario Badescu Drying Lotion
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Fler stjärnor älskar produkten

Men av Hollywoodkändisarna är det inte bara Jennifer Aniston som regelbundet använder sig av ANNONS Mario Badescu Drying Lotion. Skådespelaren Gwyneth Paltrow är en annan trogen kund – i en intervju med Byrdie berättade hon:

– Jag använder alltid samma grej för finnar från hudterapeuten i New York som jag har haft hur länge som helst – den där kalkiga Mario Badescu. Mario Badescu är den bästa.

Annons

Naomi Campbell och Kylie Jenner är två andra världskändisar som har talat om sin kärlek till hudvårdsprodukten.

Hur använder man Mario Badescu Drying lotion?

Ett misstag som kan vara enkelt att göra med Mario Badescu Drying Lotion är att skaka den lilla flaskan, vars innehåll ser ut att ha skiktat sig. Det ska man dock inte göra – hur lockande det än kan vara. Gör istället så här efter att ha rengjort huden och applicerat din hudvårdsrutin på kvällen:

  1. Doppa ned ena änden av en bomullstops i flaskan så att du når och kan fånga upp lite av det rosa innehållet i botten av flaskan.
  2. Applicera den rosa lösningen på finnen genom att badda lätt med topsen på den. Gnugga inte och undvik huden nära ögonen och munnen.
  3. Låt verka under natten och tvätta bort på morgonen.

Var kan man köpa Mario Badescu Drying Lotion?

Du kan köpa lösningen hos många svenska webbshoppar:

Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips
Annons