Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

6 sätt för att slippa tvätta håret så ofta

20 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Vi har alla hört att det inte är bra för håret att tvätta det för ofta – men om håret ändå blir flottigt lätt, vad ska man göra då?
Det finns sätt att se till att håret håller sig rent längre, och vanliga misstag som är lätta att undvika.
Här är sex saker att tänka på för att slippa tvätta håret så ofta.
Annons
VIDEO: Håll håret rent längre - 6 tipsBrand logo
VIDEO: Håll håret rent längre - 6 tips

Minska mängden hårprodukter

Vissa hårprodukter luktar så gott och gör håret så fint och lent att man är benägen att massera in en hel handfull i håret. Men hårprodukterna kommer bara göra att ditt hår blir fett snabbare. Använda produkterna med måtta för att inte tynga ner håret – du kommer längre med en liten mängd än du kan tro.

Håret är inte smutsigt efter träning

Om du blir svettig i håret och hårbotten efter att ha tränat betyder inte det att håret nödvändigtvis är smutsigt. Borsta igenom håret efter träning för att distribuera svetten genom håret, och inte hålla det koncentrerat i hårbotten. Vänd sedan huvudet och håret upp och ner, och torka håret och hårbotten med en hårfön inställd på kall luft. Om du vill kan du också skölja ur håret utan schampo – svett är vattenlösligt och försvinner enkelt.

Annons

Sluta rör det!

Om du är en person som tycker om att leka med dina hårtestar är det dags att ändra på det. Ju mer du pillar i håret, desto lättare kommer det bli flottigt.

Tvätt är inte enda vägen till bra form

Vissa människor tvättar håret varje morgon för att de vaknar upp med fult hår från natten. Men det behövs inte – det går att återfå formen enkelt utan att tvätta. Spreja håret med lite vanligt vatten och föna det torrt igen. Då kommer nattens konstiga former i håret försvinna på ett kick.

Torrschampo kan rädda mycket

Om torrschampo inte redan är en självklar del av badrumshyllan så är det dags. Det är ett effektivt sätt att ge håret nytt liv och fräschör utan att tvätta det. Men använd inte för mycket – då kan det få motsatt effekt och istället tynga ner håret.

Tvätta bara håret kring ansiktet

Ibland kan håret vara ganska rent i övrigt, men börja bli oljigt just i delarna som kommer i kontakt med ansiktet – luggen och slingor som ramar in ansiktet. Men tvätta bara de delarna istället för att tvätta hela håret.

Källa: Remedy daily.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

SE OCKSÅ: 5 sätt att bevara din hårfärg i sommarBrand logo
SE OCKSÅ: 5 sätt att bevara din hårfärg i sommar
Annons