Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Misstagen personer med tunt hår ofta gör med sin hårfärg

17 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografREX
Alla med tunt hår känner igen sig i kampen att försöka ge intrycket av volym och dimension i frisyren – något som är lättare sagt än gjort.
Men ett viktigt steg för att få ditt tunna hår att se mindre tunt och platt ut är att välja rätt hårfärg.
Här är hårfärgsmissarna som gör personer med tunt hår en björntjänst.
Annons
Frisören tipsar: Så stylar du de perfekta lockarnaBrand logo
Frisören tipsar: Så stylar du de perfekta lockarna

Har du tunt hår, och känner att vad du än tar dig till med håret så ser det bara platt och tunt ut? Det kan ha att göra med hur du har färgat håret. Att välja att färga håret på ett sätt som ger mer dimension och intrycket av volym kan hjälpa ditt hår mer än du tror. Frisören Erica Conan på Colorproof avslöjar vad du ska tänka på – och vilka som är de vanliga misstagen folk gör.

Endimensionell färg

– När du ska välja hårfärg är det första du ska tänka på hur mycket du kommer orka ta hand om håret. Håll dig borta från en endimensionell färg över hela håret om du inte kan besöka frisören tillräckligt ofta för att det ska se fräscht ut, säger Erica Conan till Yahoo Life.

Markant utväxt

Erica Conan menar att nyanser inom de flesta hårfärger kan vara snyggt i tunt hår, det som är viktigt är på vilket sätt håret färgas och vilka tekniker som används. Men om du färgar håret i en färg som är långt ifrån din naturliga kan utväxten bli för hård.

Annons

– Prata med din frisör om att addera skugga i rötterna för att skapa en illusion av djup i hårbotten, eller använda många olika nyanser för en 3D-effekt.

Hårfärg utan slingor

– Jag älskar att se vacker dimension i tunnare hår. Genom att addera mängder av nyanser och använda olika färgtekniker kan håret se tjockare ut och lura ögat. Du kan välja vilken hårfärg du vill och med med hjälp av din frisör få en vacker mångbottnad look, säger Conan.

Svårhanterliga hårfärger

För personer med tunt hår är det allra viktigaste att man orkar ta hand om sin valda hårfärg. De hårfärger som är lättast att ta hand om är de som inte är endimensionella, där de olika nyanserna smälter in snyggt i ens naturliga hårfärg när håret börjar växa ut. Särskilt viktigt är det om man är blond med tunt hår, och färgar håret i mörkt eller rött.

– När din naturliga hårfärg börjar växa ut så ser dina rötter dramatiskt ljusare ut även om du bara färgar några nyanser mörkare än din naturliga hårfärg.

Dramatiskt annorlunda

– Om du vill ha en färg i hela håret, gör inget som skiljer för drastiskt från din naturliga hårfärg. Nyanser som är för långt från din naturliga hårfärg bör undvikas.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons