Artikeln innehåller reklamlänkar
kvinna som spelar volleyboll på stranden i solen
3 vanliga misstag vi gör med huden och så fixar du dem
1:42

Efter reklamen: 3 vanliga misstag vi gör med huden och så fixar du dem

(1:42)

Slå på ljud

Det är inte bara huden som tar stryk i solen. UV-strålarna har också negativ påverkan både för att de gör stråna torrare och förändrar färgen genom att bleka pigmenten. Det senare kan ibland vara fint men för många betyder det att tonen gulnar. Så vad kan man göra? Det är inte direkt en dröm att krama i solkräm i håret. De senare åren har det faktiskt dykt upp massor av riktigt bra solskydd. Här finns både varianter som bara har just solskyddande effekt men även de med styling-egenskaper. Här är några tips.

Solskydd som ger håret volym

Från svenska solskyddsproffsen på Evy kommer UV/HEAT Hair mousse, ett lättjobbat skum som ger fin fyllighet till håret utan att det känns pinnigt samtidigt som det skyddar mot både UV-strålar och stylingvärme.

UV/HEAT Hair mousse från EVY Technology kostar 209 kr/150 ml och den finns här. (länk till Åhlens)

Skönhetsredaktören tipsar: Snabba knepen som ger solig lyster till kroppen

Fuktboostande solskydd för håret

solskydd för håret som ger fukt

Underbart väldoftande mjölk som smälter in i stråna och ger fukt får du med den moderna klassikern SU/Hair Milk från Davines. Vi gillar den också för att den är toppen att ha även efter bad och gör det lättare att reda ut håret.

SU/Hair Milk från Davines kostar 295 kr/135 ml och du hittar den här (länk till Lyko).

Smart solskyddet för strandhåret

solskyddsmist för hår och hårbotten från coola

Behöver du fylla på med solskydd under dagen är en mist den perfekta formulan. Vi gillar ekologiska Scalp & Hair Mist Sunscreen SPF 30 från Coola som är skönt svalkande, doftar ljuvligt friskt av havssalt och salvia, är buslätt att applicera och har en liten pip som gör att du enkelt når ner även i hårbotten. Den innehåller även vårdande olja men känns ändå inte fet på stråna.

Scalp & Hair Mist SPF 30 från Coola kostar 429 kr/60 ml och den finns här.

Bästa concealern för piggare ögon

Solskyddande olja för håret

solskyddande olja för håret från maria nila

Len och lätt blomdoftande olja som gör håret riktigt mjukt och samtidigt skyddar mot UV-strålar hittar du hos Maria Nila. True Soft Argan Oil kan du använda både i torrt och fuktigt hår. Den dämpar friss och är därför perfekt att ha i torra toppar om du tänkt ha solhatt eller keps på dig.

True Soft Argan Oil från Maria Nila kostar 129 kr/30 ml och den finns här. (länk till Åhlens)

Multifunktionellt lyxskydd

lyxig solskyddande lotion för håret från sisley

Ljuvlig fluid som inte bara skyddar mot solen utan också saker som klor och saltvatten bjuder exklusiva märket Hair Rituel by Sisley på. Protective Hair Fluid bildar en skyddande hinna som bygger upp håret och har en lyxigt härlig doft av persika, verbena och amber.

Protective Hair Fluid från Hair Rituel by Sisley kostar 915 kr/150 ml och den finns här. (länk till Hudoteket)

Succécremen vi älskar att ha i solen

Vad är skillnaden mellan solskydd och värmeskydd?

Ett solskydd har du för att hindra UV-strålarna från att bleka och torka ut håret. Ett värmeskydd har ingredienser som ser till att riktigt höga temperaturer på upp till 225 grader inte steker håret när du stylar det.

När ska man använda solskydd för håret?

Ett självklart tillfälle är när du ska till stranden. Vet du att du kommer sitta i direkt sol mitt på dagen kan det också vara en god idé. Bäst är att applicera det efter hårtvätten men innan övriga stylingprodukter. Smart är också att ha en spray som du kan använda när du behöver återapplicera solskyddet under dagen, t ex efter ett bad.

Mest läst