Fem favoriter från Femina: frisyrtrender 2022
0:53

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina: frisyrtrender 2022

(0:53)

Slå på ljud

Trender kommer och går – både inom mode, hår och skönhet. Här är några skönhetstrender som har gjort sitt för en tid framöver, och som vi nu backar bort ifrån under hösten.

Maxade hudvårdsrutiner

Länge har det varit trendigt med riktigt långa hudvårdsrutiner, med tio steg och mängder av olika produkter. Känner du att du vill fortsätta med det är det så klart bara att göra det, men många tycker det är skönt att backa lite och lägga mindre pengar och tid på sim hudvårdsrutin. Med en bra rengöring, fuktkräm och solskyddsfaktor kommer du långt

Intensiv highlight

Vi vill fortfarande ha glow, men de mest intensiva highlight-produkterna får vila i sminkväskan ett tag nu. Många satsar hellre på en mer naturlig look, snarare än att försöka blända satelliterna i rymden med sina kindben.

Catherine Zeta-Jones visar upp sitt gråa hår på ny bild

Soap brows

Många har börjat styla sina ögonbryn med den så kallade soap brows-tekniken, där ögonbrynen helt enkelt slickas uppåt med hjälp av en hårdtvål och en liten borste. Och även om den laminerade ögonbrynslooken verkar vara här för att stanna ett tag till, så mjukar man upp det lite nu.

– Looken med laminerade ögonbryn stannar kvar, för lyfta ögonbryn öppnar upp ögonen och är alltid smickrande. Men trenden kommer i en mjukare form än soap brows, som faktiskt kan uppfattas som lite tvådimensionell, säger brynexperten Dani Kimiko Vincent till Pure wow.

Wet hair-styling

Under en period fylldes röda mattan av frisyrer där det såg ut som om kändisarna klivit direkt ut ur duschen – den backslickade wet hair-looken är snygg och kaxig. Men nu har folk tröttnat på frisyren, och väljer i stället att framhäva sin naturliga hårtextur.

Kristen Stewart har gillat wet look på håret-

Manuel Romano/NurPhoto/Shutterstock

Godis-manikyren

Att måla naglarna i olika glada färger, den så kallade skittles-manikyren, har varit populär länge. Nu verkar trenden ha vänt, och många vill i stället måla naglarna så de ser ut att vara inspirerade av rymden.

Kändisarnas galnaste skönhetsknep

Skarp contour

Den intensiva Kim Kardashian-contouren har blivit allt mer omodern de senaste åren, och nu har de flesta släppt den helt. Den heltäckande Instagram-looken har fått kliva åt sidan i förmån för mer naturliga sminkningar.