Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

7 brasilianska skönhetsknep som gör dig snyggare än någonsin

04 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
De brasilianska kvinnorna är kända för sin skönhet, och de sitter inne på en rad skönhetstips och knep.
Här är sju skönhetsknep från Brasilien som gör att du ser riktigt pigg och fräsch ut!
Annons
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hyBrand logo
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy

Dricka kokosvatten

Kokosvatten är en etablerad ingrediens i hudvård, vars vitaminer och mineraler ger glow och fukt åt huden. Men experter menar att det kan vara ännu bättre att dricka kokosvatten som ett sätt att återfukta huden och minska fina linjer.

En som älskar kokosvatten är brasilianska supermodellen Adriana Lima.

– Vi vet alla att kokosvatten gör att man behåller fantastisk hud inifrån och ut. Det smakar också väldigt gott, så det är ett smaskigt unn, säger hon.

Adriana Lima är en av Brasiliens mest kände modeller.

Gnugga dig med sand

För att undvika täppta porer och finnar är det bra att exfoliera huden för att bli av med döda hudceller. Att använda sig av sand och vatten är ett gammalt knep i Brasilien skriver Brightside. Men för att få ut det mesta av det bör du vara försiktig, sand kan vara lite hårt mot huden och bör inte användas som exfoliering i ansiktet.

Annons

Dricka morotsjuice

Morotsjuice har många hälsofördelar och innehåller mängder av c-vitamin, vilket i sin tur främjar kollagenproduktionen i kroppen och håller huden elastisk.

Få lymfmassage

En lymfmassage är en mjukare typ av massage som hjälper mot smärta och svullnad i armar och ben, och rensar kroppen på överflödig vätska. Massagen gör att kroppen gör sig av med slaggprodukter och renar lymfkörtlarna. Man bör dock konsultera med läkare innan man får lymfmassage.

– Min hemlighet är lymfmassage. Det är en speciell massage som boostar cirkulationen och reducerar hur kroppen håller fast i vatten. Det är en behandling som de flesta brasilianare inte lämnar hemmet utan, säger Amanda Wellsh, fotomodell från Brasilien.

Amanda Wellsh är en känd fotomodell.

Havsvatten i håret

Om du tar hand om ditt hår och ger det mycket fukt, så kan du lätt styla det med lite havsvatten eller saltvatten utan att det sliter för mycket. Saltkristallerna hjälper håret att få den där snygga strandlooken.

Annons

Saltvatten kan också vara bra för huden, och är känt för att i vissa fall hjälpa mot eksem och hudallergi.

Äta sjögräs

Sjögräs innehåller mängder av nyttigheter som är bra för kropp och hjärta. Dess antiinflammatoriska egenskaper och mängder med antioxidanter hjälper också huden att hålla sig i toppskick. Addera sjögräs enkelt i dina matvanor, exempelvis som topping på en god grönsakssoppa.

Hudvård mad acai-olja

Acaibär är kända som Brasiliens ”superfrukt”, och det är inte tagit ur luften. Bäret har mer antioxidanter än både jordgubbar, blåbär och hallon. Acaibär hjälper till att sakta ner det synbara åldrandet, och gör att kroppen mår bättre inifrån och ut. Med acaiolja i hudvårdsrutinen hjälper du huden att läka ärr och återfuktas.

– Jag tycker att varje turist och atlet i Brasilien borde testa acai. Det är ett superbär som i stort sett alla använder i fruktbowls och smoothies. Det är jättegott, hälsosamt och det finns överallt, säger brasilianska modellen Lais Ribiero.

Lais Ribiero svär vid acaibäret.
Annons