0:56

Efter reklamen: 7 kändisar med deras naturliga hårfärg

(0:56)

Slå på ljud

Det är inte dags att säga hej då till sommaren riktigt än, men från augusti är det många som funderar över hur de vill se ut säsongen som kommer. Ett perfekt sätt att göra sig redo för hösten är att boka en frisörtid – men den stora frågan är hur frisören ska klippa ens hår.

Enligt frisören Sunny Sanga, chefsstylist hos frisörkedjan Nicky Clarke, är det större variation bland trenderna nu än vad det brukade vara.

– Modet i skönhetsindustrin just nu handlar inte bara om en unik look eller frisyr. Det finns så många variationer på varje frisyr nu för tiden tack vare mångfald och egen smak, säger han till Hello magazine.

Men om du inte kan bestämma dig för hur du vill se ut i sommar – här är tre trendiga frisyrer av varierande längd som kommer vara riktigt heta under hösten.

Långa, mjuka lager

Elsa Hosk på Cannes filmfestival.

Foto: imageSPACE

– Från Sverige till Australien är långa frisyrer med mjuka lager trendiga för tillfället och det ser otroligt ut när det ör stylat i avslappnad vågor och har naturliga slingor. Men det fungerar lika bra på hår som är i en färg, oavsett om det är en milkshakeblond eller en glansig smält choklad, som sågs på Elsa Hosk och Georgia Fowler på Cannes filmfestival.

Sarah Jessica Parker: Kalla mig inte modig för att jag har grått hår

Heartthrob bob

Tysk-amerikanska skådespelaren Zazie Beetz med den trendiga frisyren.

Foto: Anthony Behar

En heartthrob bob är en klassisk kort page – men med en twist.

– Med den här moderna versionen av en klassisk page ska topparna ha lite mer textur och inte vara så skarpt klippta. Det är i enkelt och kort med skarpa kanter som ser lite ojämna och ostylade ut. Den här looken kan man också växa ut för att haka på nästa trend, säger Sunny till tidningen.

Axellångt hår

Och vilken är trenden han pratar om? Jo den långa pagen – loben – eller helt enkelt axellångt hår.

– Vi älskar axellångt hår som är klippt med ett rakblad, för det ger looken mjukhet, säger han och fortsätter:

Stjärnans 60-talsinspirerade frisyr hetaste trenden

– Den här tidlösa looken, som synes på Zendaya och Hailey Bieber, har varit ett globalt mästerverk och verkar aldrig vara något mindre än strålande snyggt. Det ör väldigt praktiskt också då pagen växer ut till den här övergångslooken.