Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

72-åringen hyllas för sin hudvårdsrutin – hemligheten bakom

07 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
72-åriga Michiko och hennes dotter Mamina delar gärna med sig av sina bästa hudvårdstips på sociala medier – och många vill testa deras knep.
I en video avslöjar Michiko hemligheten till sin fräscha hy, och konstaterar att hon tar hjälp av något nästan alla har hemma.
– Min mamma rekommenderar att man använder ekologiska bananer, säger Mamina i videon.
Annons
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hyBrand logo
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy

De allra flesta vill nog ha en hy som känns fräsch och pigg, och som har en naturlig lyster i stället för att vara trött och glåmig. Men att lägga mängder av pengar på dyra krämer och behandlingar är det inte alla som är varken intresserade av eller har råd med.

Men du behöver faktiskt inte köpa dyra produkter för att få pigg hy – det kan räcka att leta i fruktskålen.

Mamma-dotter-duon Michiko och Mamina har väckt uppmärksamhet på sociala medier för att de delar med sig av hudvårdstips och -knep. Mamina är utbildad hudläkare, dermatolog, medan hennes 72-åriga mamma bara är en glad hudvårdsentusiast.

I en video som har väckt uppmärksamhet, och bland annat blivit omskriven av The Sun, visar Michiko att hon tar hjälp av bananer för att hålla sin hud pigg och elastisk. Mamina förklarar i videon att den vanliga frukten är sprängfylld med bra saker som huden mår bra av.

Annons

– Det finns så mycket näring för huden i bananer. I vanliga fall äter vi upp innanmätet och kastar bort skalet, säger Mamina och menar att vi nu ska ta vara på hela bananen.

Hon fortsätter:

– Min mamma rekommenderar att man använder ekologiska bananer för det här.

Därför är banan bra för hyn

I videon visar de hur de tvättar av bananen, skär av ändarna och sedan kokar frukten i mellan 15 och 20 minuter. Häll sedan upp bananteet i en kopp och drick! Hudläkaren Mamina bekräftar att hennes mammas husmorsknep grundar sig i vetenskap, då bananens skal innehåller olika vitaminer, mineraler och antioxidanter som huden behöver.

Michiko har också väckt uppmärksamhet tidigare för att hon använt insidan av bananskal som ansiktsmask, och gnuggat det i ansiktet.

I kommentarerna är det många som blir sugna på att testa knepet – inte minst för att 72-åriga Michiko ser så pigg och fräsch ut.

”Är hon 72 år?? Wow! Jag kommer ta allt hon lär ut och använda det”, skriver en person.

”Nu kommer bananer sälja slut”, skämtar en person.

”Jag kommer göra vad hon än säger. Hennes hy är perfektion”, konstaterar en tredje.

Annons