Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Bästa ögonfransserum utan prostaglandiner

29 feb, 2024 
ögonfransserum utan prostaglandiner
De här favoriterna får fransarna att växa i rekordfart utan risk för ögonen
Annons

Drömmer du om en tätare fransrad? Önskar du långa och vippiga ögonfransar? Eller har fransarna kanske tappat formen efter år av fransförlängning? Oavsett vad som ligger bakom är ögonfransserum produkten som kan hjälpa dig. Problemet är bara att allt fler reagerar med utslag och kliande av just den här typen av produkt och därför inte vågar använda det. En del får allergiska reaktioner och vissa har även märkt av missfärgningar, både på ögat och på huden.

I de flesta fall var boven bakom utslagen prostaglandiner, ämnet som var själva grunden till att man en gång i tiden tog fram fransserum. Man upptäckte att patienter som fick droppar mot starr inte bara blev hjälpta med sin ögonsjukdom. De fick också väldigt mycket längre fransar. Anledningen visade sig vara just prostaglandiner.

Men i takt med att det visat sig ge reaktioner har alltfler märken försökt hitta alternativa ingredienser som ger effekten utan risk för biverkningar. Sedan några år tillbaka är dessutom prostaglandiner förbjudet att använda i ögonserum inom EU. En del märken tog dock en ganska enkel väg efter det beslutet och använder sig av ämnen som är väldigt lika prostaglandiner. De kallas prostaglandinanaloger. Tyvärr har det visat sig att även dessa ger problem. Men nu finns det faktiskt många nya varianter att välja mellan, fransserum som levererar utan att du behöver vara orolig för de negativa biverkningarna.

Annons

Ögonfransserum utan prostaglandiner

Är du också ute efter ett ögonfransserum som har effekt utan att innehålla prostaglandiner? Här är våra fyra favoriter för längre fransar.

1. Pro Eyelash Growth Serum, Sweed Beauty

fransserum från sweed
Klicka på bilden för att komma direkt till ögonfransserumet.

Det här svenska succéserumet har hyllats över hela världen för att det både är snällt mot ögonen och får fransarna att växa sig långa och starka förvånande snabbt. Efter bara några dagar kan du se en skillnad. Hemligheten är en riktig peptid-coctail ihop med olika välgörande B-vitaminer samt återfuktande hyaluronsyra och glycerin. ANNONS Läs mer och köp det här.

2. Brow & Lash Serum, Wowbrow

ögonfransserum från norge
Klicka på bilden för att komma direkt till ögonfransserumet.

Från Norge kommer den senaste storsäljaren på brynserum-hyllan, bakom märket ligger en salongskedja med brynfokus som öppnade redan 2016. Serumet, som kan användas både på bryn och fransar, innehåller peptider men också extrakt från ingefära och paprika som ska öka cirkulationen och därför förbättra tillväxten samt extrakt från grönt te och druvkärnor rika på antioxidanter som stärker hårsäckarna. ANNONS Läs mer och köp det här.

3. Eyelash Activating Serum, Lenoites

svenskt ögonfransserum utan prostaglandiner
Klicka på bilden för att komma direkt till ögonfransserumet.

Fylligare och längre blir fransarna på bara några veckor med det här svenska serumet. Det består av 15 ingredienser, bland annat biotin och panthenol som båda är kända välgörare för håret. Precis som hos många andra fransserum hittar du även peptider på innehållslistan till detta. ANNONS Läs mer och köp det här.

4. Sensitive Eyelash Serum, Xlash

serum för fransarna från xlash
Klicka på bilden för att komma direkt till ögonfransserumet.

Rykande färsk nyhet är att populära Xlash precis släppt ett helt nytt fransserum för känsliga ögon där man boostar tillväxten och gör fransarna mindre benägna att brytas av med en mix av ett peptidkomplex, bioaktiva alger och veganskt keratin. Läs mer och köp det här.

Annons

Proffstipset

Om ditt serum funkar på fransarna brukar det också ge effekt på brynen. Vill du ha lite tätare tillväxt så kan du därför med fördel svepa fransserum även där. Ibland dyker stråna upp även utanför den önskade brynformen men de rackarna kan du ju bara plocka bort med pincetten.

Tänk på...

Det är inte alltid lätt att veta vad man reagerar på i en produkt. Undersökningar har visat att även phenoxyethanol i vissa koncentrationer kan ge utslag och irritationer kring ögonen. Det är ett av de vanligaste konserveringsmedlen idag, något man började använda flitigt då parabener fick så mycket negativ uppmärksamhet att de flesta tillverkare bestämde sig för att sluta med dem.

Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen på
Annons