Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa ansiktsolja – 7 återfuktande favoriter

29 jan, 2024 
ansiktsolja
Vill du bli mindre torr i ansiktet, få mer glow och även mjuka upp fina linjer? Lägg till en ansiktsolja i rutinen. Vi tipsar om bästa oljorna just nu och hur du använder dem.
Annons

Känns kinderna extra torra för tillfället? Har lystern gått upp i rök? Eller letar du efter något som verkligen kan göra huden lyxigt len igen? Då är ansiktsolja toppen att stoppa in i rutinen. Dessutom kan den här typen av produkt göra att fina linjer direkt blir mindre tydliga. Det finns en uppsjö av olika varianter, både lugnande och riktigt aktiva, de som bara fyller på med näring och de som till exempel riktar in sig på pigmenteringar. Det gäller att plocka rätt flaska.

Bästa ansiktsolja

Här är våra favoriter där bara några droppar får huden på strålande humör igen.

1. HydraBarrier Nourishing Face Oil från Ole Henriksen

Mjukare och fylligare med en stärkt barriär, det är målet för dessa krämiga och veganska droppar från märkets Strenght-serie. De innehåller peptider och näringsrika bäroljor, en mix som passar även en känslig hy. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

barriärstärkande ansiktsolja från ole henriksen
Klicka på bilden för att komma direkt till ansiktsoljan.

2. Vitamin C Oil från Maggie by Kakan

Doftar som en dröm och ger omedelbart otroligt fin lyster gör den här uppiggande superoljan. Den här inte bara perfekt för dig som är lite torr och trött. C-vitaminen gör att den ger jämnare och klarare hudton och tistelolja tillsammans med squalane ser till att huden blir mjuk och återfuktad. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
ansiktsolja med c-vitamin från maggie by kakan
Klicka på bilden för att komma direkt till ansiktsoljan.

3. Ansiktsolja från Apoliva

Helt ny på hudvårdshyllan är den här oljan för ansiktet som både återfuktar, mjukgör och ger bättre spänst. Den innehåller ett helt koppel av härliga vegetabiliska oljor, till exempel avokado, jojoba, mandel, nypon och vindruva men man har även stoppat ner squalane som stärker hudbarriären. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Ansiktsolja med avokadoolja från Apoliva
Klicka på bilden för att komma direkt till ansiktsoljan.
Annons

4. Avocado Oil från Marja Entrich

Behöver huden mycket fett och näring är denna klassiker ett tips. Du kan till och med ha den runt ögonen om du till exempel fått eksem på den tunna huden här av bistert vinterklimat. Huden blir ljuvligt mjuk och skön redan efter första appliceringen. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Återfuktande ansiktsolja med avokado från Marja Entrich
Klicka på bilden för att komma direkt till ansiktsoljan.

5. Botanical Glow Facial Oil från Emma S.

En skön mix för mogen hy bjuder denna härligt doftande välgörare på, sju olika växtoljor som fixar omedelbar glow och fräsch ton men också plumpar och gör huden lyxigt mjuk. Dessutom finns här skyddande antioxidanter från till exempel gurkmeja. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
näringsrik ansiktsolja från emma s
Klicka på bilden för att komma direkt till ansiktsoljan.

6. Super Elixir with Near 1 från Verso

Trots ett aktivt innehåll där man lyckats kombinera retinoate med niacinamid är detta en skönt lätt och väldigt lyxig olja som även fungerar på en känslig hy. Använd den på kvällen för mjukare, klarare och jämnare hudton med fin studs. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Ansiktsoljan Super Elixir with Near 1 från Verso
Klicka på bilden för att komma direkt till ansiktsoljan.

7. The Glow Serum från Mantle

Krämig olja rik på välgörande, lystergivande och samtidigt lugnande ingredienser som bakuchiol, bisabolol, CBD-olja och lakritsrotextrakt får du i den här flaskan. Ett tips är att lägga den under en nattmask och sova på saken. Du vaknar med riktigt härlig och fräsch glow. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
ansiktsolja som ger glow från mantle
Klicka på bilden för att komma direkt till ansiktsoljan.

Bästa tipsen för att använda ansiktsolja

Det finns många olika råd när det kommer till ansiktsolja. Därför kan det vara lite knepigt att veta vad som egentligen stämmer. Vissa säger att du bara ska ha det ovanpå din övriga hudvård, andra under. Enligt doktor Pyra Haglund, grundare av Stureplanskliniken, kan du faktiskt använda ansiktsolja lite som du vill och tycker känns bra.

– Jag har det både under, över och ibland även i min ansiktskräm, berättar hon.

– Det viktiga är att du väljer en ansiktsolja om passar dig och det du ska använda den till. Vetegroddsolja är en ganska lätt olja som till exempel passar en inte så fet hy. Den kan du ha i hela ansiktet men också runt ögonen. Avokadoolja är däremot bättre till en hy som är väldigt torr, kanske mogen, och behöver mycket fett och näring. Den kan du också lägga ovanpå eksem, till exempel om du får det på ögonlocken under vintern. Och mandelolja har jag på halsen, ibland även på torra hårtoppar.

Annons

Hur använder man ansiktsolja?

Om du ska ha din olja direkt efter rengöring är det bra att fukta huden först. Det kan vara en ansiktsmist, toner, essence eller serum men du kan också se till att inte torka huden helt torr efter rengöringen. Genom att huden är lite lätt fuktig hjälper du den att ta emot oljan bättre. Men det finns ett annat viktigt skäl till att huden ska vara fuktig när du applicerar ansiktsolja. Fett löser fett och om du lägger din olja direkt på huden kan det faktiskt göra att den blir torrare på sikt.

Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöder
Annons