Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

”Ingen tror att jag är 67 år – använt samma produkt sen 1987”

12 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Melissa använder retinol.
Melissa förvånar alla med sin ålder – det är nämligen väldigt svårt att tro att kvinnan från Tennessee är 67 år.
Nu avslöjar hon hemligheten bakom sitt ungdomliga utseende, och menar att det beror på att hon använt samma produkt i över 35 års tid.
– Jag måste förlita mig på hudvård, säger hon.
Annons
3 hudvårdstips för dig med mogen hyBrand logo
3 hudvårdstips för dig med mogen hy

De flesta tror nog att de har hört fel när amerikanska Melissa berättar sin ålder. Sociala medier-profilen, som har över 90 000 följare på Tiktok, ser nämligen ut att vara långt mycket yngre än de 67 år som hon har levt på jorden.

Nu delar 67-åringen från delstaten Tennessee med sig av sin skönhetshemlighet – och avslöjar att det handlar om att hon varit väldigt konsekvent med en hudvårdsprodukt under många års tid, skriver The Sun.

– Av medicinska skäl kan jag inte använda Botox, göra fillers eller operera mig. Jag måste förlita mig på hudvård, säger hon i en video.

Melissa berättar att hon sedan 1987 eller 1988, alltså i ungefär 35 års tid, har använt sig av Retin-A eller Tretinoin, som båda är en typ av A-vitamin som hjälper till med hudens cellförnyelse. Enligt The american society for plastic surgeons så används a-vitaminet för att ”förbättra hudens kosmetiska utseende, men hjälper också till att behandla hudproblem som acne”.

Annons

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Melissas oväntade skönhetstips – smörjer sig inte

Men att använda sig av retinolprodukter är inte Melissas enda hemlighet – hon berättar också något som får många att höja på ögonbrynen. I en video avslöjar 67-åringen att hon inte smörjer in huden.

Melissa hyllas för sin hy.

– Jag smörjer mig inte, jag låter huden flagna och efter att först ha blivit torr initialt, så börjar huden sedan producera sin egen återfuktning och kollagenproduktion efter ett tag för att jag inte använder hudkräm, säger hon.

Huruvida det är bra att använda hudkräm verkar vara en fråga som delar dermatologer, och det finns de läkare som håller med Melissa om att det är bäst att låta bli.

Bland kommentarerna är folk chockade över att Melissa är 67 år gammal, och hon hyllas för att hon inte använder filter.

”Du ser inte ut att vara en dag över 40”, skriver en person.

”Otrolig hy och du är en av få som inte använder filter”, skriver en annan.

”Jag är så avundsjuk på din skönhet”, konstaterar en tredje.

Annons