Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Årets bästa skönhetsprodukter – expertens favoriter

29 dec, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografhelene linsjö
skönhetsredaktören väljer bästa produkterna 2023
Från foundation som ger lyxigt återfuktad hud och mascara som både förlänger och böjer fransarna elegant till mist med håller huden pigg och välmående – här är 15 favoriter som släpptes under 2023 som bjuder dig på något extra.
Annons
3 kvinnor om deras favoritperiod i livet: "Min bästa tid är nu"Brand logo
3 kvinnor om deras favoritperiod i livet: "Min bästa tid är nu"

Det har varit ett fantastiskt skönhetsår med många härliga nyheter. Det cirkulerar dessutom många kul trender inom skönhet just nu, några av de största handlar om att vara rädd om hudbarriären, utnyttja ljusets välgörande effekter, använda makeuphybrider med hudvårdande effekt och så den stora retrotrenden att ha mörkare läppkontur à la 90-tal. Alla dessa kan du hitta bland mina favoriter från nyhetslanseringarna under 2023. Här är bästa skönhetsprodukterna just nu.

Annons

Cloud Wash från Common Clouds

årets bästa ansiktsrengöring från common clouds

Tar bort smuts, smink och solskydd, passar både tonåringen och mamman med mer mogen hy samtidigt som den lugnar och vårdar - Common Clouds har verkligen fått till en riktigt bra ansiktsrengöring i denna gel. Den löddrar inte mycket men är snabb och respekterar samtidigt barriärens hälsa. Bland ingredienserna finns centella asiatica, glycerin, niacinamid och ceramider. Huden blir mjuk, skön och behaglig när tvätten är klar. Läs mer och köp den här.

Annons

See Me Eye Cream från Marja Entrich

årets bästa ögonkräm 2023

Denna veganska ögonkräm är en nyhet som kom sent på hösten men snabbt blev en favorit. Formulan är en len kräm som smälter in i huden, gör den mjuk och jämnar ut för en perfekt bas till makeup. Dessutom kan du använda den även på ögonlocken. Bland ingredienserna finns välgörande hyaluronsyra, vitaminer som A och E, växtoljor, extrakt från johannesbrödsträd samt pentavitin. Extra plus för att du får hela 25 ml i tuben. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

Stabilizing Repair Cream från Dermalogica

bästa ansiktskräm 2023 från dermalogica

Glycerin, hyaluronsyra, centella asiatica, fermenterade mjölksyrabakterier och ceramider är den vinnande mixen i denna hyllade ansiktskräm som är både snäll, lugnande och uppbyggande för barriären. Den känns lyxigt rik och fluffig i konsistensen men smälter ändå in fint och lämnar huden len och skön, inte kladdig alls. Den passar alla men även dig som är mycket känslig, kanske gått igenom en retinolkur eller får torrare hud nu på vintern. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

The Happy Go Lucky Face Mist från Plantheque

bästa ansiktsmist 2023 plantheque

Skönt återfuktande ansiktsmist är bara en av flera stjärnor som Plantheque släppt i år. Där många mister ger snabbt lindring för att efter en stund nästan göra att huden känns ännu torrare håller den här sköna känslan i sig länge. Nyckeln är mixen kombucha, centella asiatica, annona cherimona och hyaluronsyra. Använd den mellan rengöring och serum som ansiktsvatten, ovanpå makeup för att få bort pudrig känsla eller under dagen för att pigga upp och ge en snabb dos fukt. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

Cryo-Flash Cream-Mask från Clarins

bästa ansiktsmask 2023 från clarins

Att behandla huden med kyla är en av de stora trenderna just nu och precis det får du i denna härliga och lyxiga ansiktsmask. Under hela 10 minuter får du den fräscha och kylande sensationen men det är inte bara därför denna blivit en favorit. Den plumpar också huden och är toppen för att preppa innan fest. Svep då bara bort överflödet och lägg makeupen ovanpå. Du får både en härlig lyster och jämn struktur. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

LED 4 in 1 Zone Facial Mapping Mask från CurrentBody Skin

bästa led-mask från current body skin 2023

Skönhetsmaskiner för hemmabruk är en kategori som exploderat men ibland är dessa både komplicerade och tar lång tid att använda. Så är inte fallet med denna innovativa och flexibla LED-mask i mjuk plast. Här får du rött, nära infrarött, gult och grönt ljus som du enkelt kan växla mellan med hjälp av kontrollen men också få allt i ett i den sista inställningen. Här har du lamporna placerade så att du får rätt ljus på rätt plats, t ex det gröna och rodnadsdämpande där huden ofta blir just röd. Ladda enkelt med USB, batteriet håller sig väldigt länge. 10 minuter fem gånger i veckan ger fina hållbara resultat men du ser också lyster och lite bättre studs efter bara en omgång. Att denna blev årets julklapp både hos Vogue och hemma hos Kim Kardashian är inte förvånande. Läs mer och köp den här.

Annons

Light Reflecting Eye Brightener från Nars

bästa concealer och corrector 2023 från nars

Med denna concealer/corrector ljusar du enkelt upp mörka ringar men jämnar också till huden. Formulan är supertunn och ger tydlig effekt utan att synas på huden eller lägga sig i linjer. Det är lätt att arbeta in den, oavsett om du föredrar att använda fingertoppen eller ta hjälp av en pensel, och du kan bygga upp den om du önskar en mer täckande effekt. Det finns sex nyanser att välja mellan. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

Beautiful Skin Foundation från Charlotte Tilbury

bästa foundation från charlotte tilbury 2023

I den här lättanvända pumptuben får du en lyxig foundation som får huden att se jämnare ut i både tonen och strukturen samtidigt som den också ger en rejält återfuktat fräsch finish och lyster även på en lite torrare hud. Den är busenkel att applicera och sitter snyggt i timmar. Du har 30 nyanser att välja mellan. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Full Sleeve Long + Defined Tubing Mascara från KVD

årets bästa mascara från kvd 2023

Tubmascaran har verkligen fått ny luft under vingarna i år och anledningen är att det kommit flera varianter som är otroligt bra. Bäst av dem alla tycker jag denna från KVD är. Du får både volym, härlig längt och en tjusig böj som sitter tills du tvättar ansiktet med ljummet vatten. Då lossnar mascaran i fina små tuber utan att du behöver gnugga det minsta. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

Sparkl från LH Cosmetics

bästa glittrande ögonskugga 2023 från lh cosmetics

Lustfyllt och lätt är det ofta när Linda Hallberg kommer på nya makeup-produkter till sitt märke LH Cosmetics. Precis så ligger det också till med den flytande glitterskuggan här. Det är så lekande enkelt att glittra till looken med denna pärla och du kan dessutom använda den på flera områden än bara ögonlocken. Toppen är också att man fått till formulan så fint att den sitter fantastiskt bra. Finns nu i fyra nyanser. Läs mer och köp den här.

Annons

The All-In One Lipliner från Isadora

bästa läppenna 2023 isadora

Läppennan har verkligen gått från en nästan helt bortglömd produkt till en av årets hetaste. Anledningen är retrotrenden från 90-talet som dykt upp igen, det som ibland kallas ombre lips. Här målar du konturen med en lite mörkare nyans och sveper läppstift i samma ton men något ljusare över övriga läppen. Det började med bruna nyanser men nu ser vi även rött som en stor trend. Det fina med läppennan är att du kan använda den till flera andra bra saker, t ex för att justera läppformen, att hålla läppstift och glans på rätt sida av konturen eller lägga över hela läppen som en primer. De riktigt bra kan du även göra en snyggt matt läpplook med. Precis allt detta fixar denna helt nya stjärna från Isadora som är ganska mjuk i formulan och sitter magiskt bra. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

Odyssey Lip Oil från Milk Makeup

bästa läppolja från milk 2023

Lent krämig och helt oklistrig är denna lyxiga läppolja som trots sin sköna och välgörande formula sitter mycket bra på läpparna. Du får också en härligt plumpande effekt fin glossig finish. Det finns både varianter som ger mjuk ton och en helt transparent. Bland ingredienserna finns vårdande växtoljor, t ex från jojoba och den har en naturlig subtil vaniljdoft. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Repair Mode Bond Building Nail Serum från OPI

Nagelstärkare Repair Mode Bond Building Nail Serum från OPI

Årets stora snackis när det kommer till manikyr är denna lättflytande välgörare som får de mest skruttiga naglar att ganska så snabbt växa till sig och bli starkare och finare med mindre flisande. Den otroligt bra mixen har fått den att flyga ut från hyllorna - så haffa en när du ser att lagret fyllts på. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

Glow Screen SPF 30 från Supergoop!

bästa solskydd 2023 supergoop

Att skydda huden är viktigt men visst väl man gärna få lite glow på köpet också? Precis det händer när du smörjer in denna stjärna som är en solkräm med bonuseffekt. Den är dessutom både skön, ger fukt och en dos utjämnande niacinamid (som även är en antioxidant, alltid bra i solskydd) och kommer i en smart platt tub som du lätt kan stoppa i väskan. Snyggast tycker jag den blir under sminket, då ger den en riktigt fin naturlig lyster. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons