Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Boosta huden med C-vitamin serum

22 mar, 2021 
Ett serum med C-vitamin är en riktigt god idé att toppa upp rutinen med just nu då det gör ditt solskydd bättre, får fart på ditt kollagen och ökar på hudens lyster. Här är våra favoriter just nu.
Annons
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glowBrand logo
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glow

C-vitamin är en av de mest erkänt effektiva ingredienserna med många fina egenskaper för huden, från ett studsigare kollagen till en jämnare och klarare hudton. Och såklart lyster! Det är också en fantastisk antioxidant och därför toppen att ha under ditt solskydd, på så sätt får huden en extra bra hjälp att stå emot de fria radikaler som både UV-strålar och luftföroreningar genererar. Den pigga vitaminen är dock lite knepig att formulera då den bryts ner av både ljus och luft och har du otur kan den bilda fria radikaler istället för att kämpa emot dem. Därför är det extra viktigt att vara noga när man väljer produkt. Här är fyra serum med C-vitamin som vi tycker håller måttet.

The Good C från Dr Barbara Sturm kom till för att så många upplever irritation i huden av C-vitamin. Här har man därför tagit fram droppar som passar även för dig med känslig hy, hemligheten är en kombination av flera olika varianter C-vitamin i en lägre koncentration tillsammans med aloe vera och hyaluronsyra.

The Good C Vitamin C Serum från Dr Barbara Sturm kostar 1469 kr/30 ml. ANNONS Den kan du köpa här.

C-Scription är namnet på en annan doktors nya serum med C-vitamin, närmare bestämt Dr Brandt. Det här är en produkt för dig som har en lite mer van hud då procenten C-vitamin ligger på hela 20 %, perfekt när du verkligen vill se tydliga resultat på ton, klarhet och pigmenteringar då man dessutom kombinerar det med en slags melaninhämmare som heter hexylresorcinol och det ger synergieffekter, dvs de två gör varandra ännu bättre än om man bara har de var för sig. Använd morgon och kväll och alltid tillsammans med solskydd.

C-Scription Brightening Serum från Dr Brandt kostar 965 kr/30 ml. ANNONS Den kan du köpa här.

Elizabeth Ardens klassiska lyxkapslar finns numera med flera olika aktiva ingredienser och en av de vi gillar bäst är just den som heter Ceramide Vitamin C. Här förvaras C-vitaminet färskt och aktivt ända till du bryter av toppen på kapseln. Det lena serumet är alldeles underbart ljuvligt att massera in över huden och du får en supermjuk känsla och fin glow direkt. På sikt jobbar innehållet också på att pigga upp allt från struktur till ton och ålderstecken.

Annons

Vitamin C Ceramide Capsules från Elizabeth Arden finns i två storlekar som kostar ca 670 kr/30 st resp 1070 kr/60 st. ANNONS Den kan du köpa här.

En av förra årets bästa nyheter var att glow-proffset Ole Henriksen lanserade ett serum med just C-vitamin i en av sina allra mest populära serier. Banana Bright Vitamin C Serum är precis som övriga produkterna i denna uppfräschande serie preppad med pigment som ger en direkt finare ton och yta till huden. C-vitaminet har en hög koncentration på 15 % och kombineras med hyaluronsyra och den milda PHA-syran. Tillsammans ger det en jämnare yta med klarare ton plus en bra skjuts till kollagenproduktionen. Och massor av fin glow såklart! Det vore inte en Banana Bright-produkt från Ole H. om du inte fick just det.

Banana Bright Vitamin C Serum från Ole Henriksen kostar 825 kr/30 ml. ANNONS Den kan du köpa här.

Annons