Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Åtta smarta knep med vaselin som gör livet lättare

27 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPexels, produktbild.
Vaselin är något som de flesta har hemma i badrumsskåpet, och kanske använder på torra läppar och armbågar.
Men petroleumgelén har långt många fler användningsområden än så, och kan fungera som en riktig mirakelprodukt i kris!
Här är åtta smarta sätt att använda vaselin på som du inte tänkt på.
Annons
Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukterBrand logo
Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter

Motverka spruckna hälar

Är dina fötter slitna med blåsor eller torra med flagnande hud eller förhårdnader? Testa att först smörja in dem med vaselin och sedan ta på dig ett par fluffiga strumpor, innan du går och lägger dig. När du vaknar kommer dina fötter vara långt mycket mjukare än innan.

Ta bort ögonsmink

Om du inte har någon sminkborttagning hemma eller kanske är ute på resa och har glömt att ta med dig dina vanliga produkter så kan vaselin fungera utmärkt. Kläm ut en klick på en bomullsrondell och ta bort ögonsmink eller envist läppstift med hjälp av det. Se bara till att du sköljer bort det ordentligt med vatten och din vanliga ansiktstvätt efteråt, så att vaselinet inte täpper till porerna.

Annons

Få parfymen att räcka längre

Håller inte parfymen så länge som du vill på kroppen? Testa att grunda med lite vaselin på punkterna där du applicerar parfym – som hals, handleder och armvecken. Petroleumgelén kommer göra att parfymen doftar gott längre.

Skapa nya sminkprodukter

Trött på puderprodukter och vill hellre ha krämsmink? Du kan skapa dina egna produkter lätt med hjälp av löst puderpigment och lite vaselin. Blanda som du vill med puderprodukter från sin sminkväska, så har du nya krämskuggor, läppglans eller krämrouge på ett kick.

Slipp fläckar på huden

Om du brukar färga håret hemma vet du hur lätt det är att hårfärgen fläckar av sig på huden närmast hårlinjen. Smörj in den utsatta delen av huvudet med vaselin så fastnar inte hårfärgen, och du slipper den fula kanten.

Forma brynen

Har du slut på ögonbrynsgelen kan vaselin absolut fungera som substitut. Applicera med en ögonbrynsborste så kommer dina brynhår hålla sig på mattan hela dagen.

Undvik rost

Vi vet alla utmaningarna med att ha rakhyvel i badrummet – den fuktiga luften gör att det är ofrånkomligt att rakbladet rostar. Motverka rosten genom att smeta ett väldigt tunt lager på rakbladet mellan användningar.

Källa: Real simple.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons