Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Få ett ansiktslyft – med hjälp av din mascara

25 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstgram, pexels.
Mascara kan verkligen hjälpa till att öppna upp blicken och göra att du ser piggare ut.
Men beroende på hur du applicerar din mascara så kan du förändra ditt utseende, och ge ansiktet ett omedelbart ansiktslyft.
Spana in det här smarta knepet som förändrar ögonen på bara några sekunder.
Annons
Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukterBrand logo
Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter

Smink är ett enkelt och snabbt sätt att förändra våra utseenden med några få produkter – och frågan är om något är så effektivt som mascara.

Mascara är något som de allra flesta kvinnor har i sin ägo, oavsett om man tycker om att sminka sig eller inte. Och det är inte så konstigt när man tänker på hur mycket den lilla sminkprodukten kan göra. Med några lager mascara blir fransarna inte bara längre och fylligare, din blick upplevs som vaknare och du ser automatiskt piggare och mer alert ut.

Men mascara kan också appliceras på olika sätt, och beroende på hur du tar på din mascara kommer ditt utseende förändras på olika sätt. Nu sprids ett klipp på Instagram, som också plockats upp av sajter som Style och The Sun. I klipper visar sminkexperten Suzana hur mascara-appliceringen ger henne intycket av ett ansiktslyft.

Annons

Så applicerar du mascara för ett ansiktslyft

Suzana börjar med att på ena ögat applicera mascara direkt vid fransarnas rötter och gå upp med borsten några gånger, och fylla på borsten med mer produkt några gånger. Den tekniken, som kanske är den som de flesta använder, ger intrycket av ett rundare öga och öppnar upp blicken.

På det andra ögat väljer hon ett annat tillvägagångssätt, som ger ett lyft åt ansiktet. Där fokuserar hon mascaran på ytterdelen av ögat, och Suzana poängterar att det är viktigt att arbeta med mascarsborsten framförallt i sidled istället för rakt upp. Hon menar att det gör att de yttre fransarna ser längre ut, och att ögat får den lyfta, förföriska blicken som länge varit en trend på både sociala medier och modeller.

Bland kommentarerna är det många som säger att de ska testa Suzanas knep.

”Jag känner alltid att mina ögon är så stora och runda efter att ha applicerat mascara haha jag ska testa den här andra metoden”, skriver en person.

För andra är knepet ingen nyhet.

”Jag har gjort såhär hela mitt liv”, skriver en.

Suzana visar pedagogiskt sitt knep.
Annons