Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter
1:04

Efter reklamen: Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter

(1:04)

Slå på ljud

Smink är ett enkelt och snabbt sätt att förändra våra utseenden med några få produkter – och frågan är om något är så effektivt som mascara.

Mascara är något som de allra flesta kvinnor har i sin ägo, oavsett om man tycker om att sminka sig eller inte. Och det är inte så konstigt när man tänker på hur mycket den lilla sminkprodukten kan göra. Med några lager mascara blir fransarna inte bara längre och fylligare, din blick upplevs som vaknare och du ser automatiskt piggare och mer alert ut.

Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du panda-looken av din mascara

Men mascara kan också appliceras på olika sätt, och beroende på hur du tar på din mascara kommer ditt utseende förändras på olika sätt. Nu sprids ett klipp på Instagram, som också plockats upp av sajter som Style och The Sun. I klipper visar sminkexperten Suzana hur mascara-appliceringen ger henne intycket av ett ansiktslyft.

Så applicerar du mascara för ett ansiktslyft

Suzana börjar med att på ena ögat applicera mascara direkt vid fransarnas rötter och gå upp med borsten några gånger, och fylla på borsten med mer produkt några gånger. Den tekniken, som kanske är den som de flesta använder, ger intrycket av ett rundare öga och öppnar upp blicken.

På det andra ögat väljer hon ett annat tillvägagångssätt, som ger ett lyft åt ansiktet. Där fokuserar hon mascaran på ytterdelen av ögat, och Suzana poängterar att det är viktigt att arbeta med mascarsborsten framförallt i sidled istället för rakt upp. Hon menar att det gör att de yttre fransarna ser längre ut, och att ögat får den lyfta, förföriska blicken som länge varit en trend på både sociala medier och modeller.

Paula Begoun om skönhetsvärldens största myter

Bland kommentarerna är det många som säger att de ska testa Suzanas knep.

”Jag känner alltid att mina ögon är så stora och runda efter att ha applicerat mascara haha jag ska testa den här andra metoden”, skriver en person.

För andra är knepet ingen nyhet.

”Jag har gjort såhär hela mitt liv”, skriver en.

Suzana visar pedagogiskt sitt knep.

Instagram.

No embed code for tiktok

Mest läst