Artikeln innehåller reklamlänkar
Det här är vitiligo
0:57

Efter reklamen: Det här är vitiligo

(0:57)

Slå på ljud

Ansiktsolja är toppen för huden den här årstiden. Den låser in fukt vilket är viktigt på vintern när luften är torr både inne och ute och just fukt gärna försvinner snabbt. Dessutom kan en ansiktsolja göra huden sammetslen, addera lyster, bidra med fin klarhet till tonen och bättra på studsen beroende på vilken blandning du har i flaskan.

Du kan använda oljor på lite olika sätt. Vissa gillar att ha olja under dag- eller nattcreme medan andra kör med enbart olja över serum. Andra har ansiktsolja som sista steg för att verkligen försegla rutinen. Gillar du inte känslan av en olja på huden men vill ändå ha effekten? Blanda i några droppar i din vanliga creme och applicera. Hur du gör beror på vilka typer av oljor som ingår, hur de behandlats och såklart övriga ingredienser. Finns serum i namnet fungerar den för det mesta bäst att ha just som serumsteg i rutinen men det finns oljor som kan användas på massor av olika sätt. Läs därför alltid på flaskan innan du börjar använda din olja. Här är sex härliga ansiktsoljor att testa.

Spana in hyllade Savour - Sveriges nya parfymhus

Superfood Facial Oil, Elemis

hudolja med växtbaserade superingredienser

I den här prisbelönta oljan får du en härlig blandning av högkoncentrerade växtbaserade ingredienser rika på bl a Omega-fettsyror som ger huden både fukt och näring. Konsistensen är väldigt behaglig och huden känns direkt både lugnare och i bättre balans plus att du får mjuk lyster och på sikt bättre spänst. Den passar alla hudtyper och har en naturligt fräsch doft.

Superfood Facial Oil från Elemis kostar 699 kr/15 ml och den finns här (länk till Hudoteket).

Bästa tipsen för mer volym i håret

The Glow Serum, Mantle

trendig hudolja med CBD

Den här hyllande produkten är ett oljebaserat serum med det svenska märket Mantles stjärningrediens, närmare bestäm ekologisk CBD. Det är ett ämne från cannabisplantan som varken är rusgivande eller beroendeframkallande, till skillnad mot THC (som också är olagligt). Däremot har det både lugnande och kollagenstimulerande egenskaper på huden. Här finns också bakuchiol, bisabolol och morotsfröolja. Det gör The Glow Serums snabbabsorberade och lätt citrusdoftande oljeformula toppen till allt från en normal och yttorr hud till en känslig mogen hy som får en väldigt fin glow.

The Glow Serum från Mantle kostar 950 kr/30 ml och det finns här (länk till Kicks).

Dual Essence, Sensai

lyxig kombination av hudolja och serum

Det här är ett superlyxigt två-fas koncentrat där olja blandas med serum. Det innehåller märkets speciellt utvecklade Koishimaru Silk Royal och gör huden både mjukare och bättre återfuktad med färre djupa linjer. Det fina med detta är att du kan använda det just som ett näringsrikt och välgörande serum under dagcreme men också för att addera glow där du önskar ovanpå makeup eller för en djupt mjukgörande effekt på andra torra partier.

Dual Essence från Sensai kostar 1659 kr/30 ml och det finns här (länk till butik).

Botanical Glow Oil, Emma S

lyxig hudolja till bra pris

Sju potenta växtoljor har man kombinerat i detta välgörande oljeserum med pepprigt örtig doft. Det fyller huden med skyddande, fuktgivande och reparerande ingredienser och dessutom finns här karotenolja som ger piggar upp trött hy direkt. Och så blir huden såklart väldigt mjuk och len. Den har en ganska rik och krämig konsistens vilket gör att den är skön att massera ansiktet med, t ex om du använder en gua sha-sten.

Botanical Glow Oil från Emma S. kostar 479 kr/30 ml och den finns här (länk till Åhléns).

CitraFirm Face Oil, Exuviance

hudolja rik på vitaminer

Vill du ha en olja som gör huden mjuk samtidigt som den stimulerar cellförnyelsen och stärker barriären har du det här. Den innehåller att halvt alfabet av vitaminer, t ex både A, C och F samt hudälskande oljor som aprikoskärna och argan. Den ger bäst effekt om du har torr eller yttorr hud.

CitraFirm Face Oil från Exuviance kostar 699 kr/27 ml och den finns här (länk till Åhléns).

100 % Organic Cold Pressed Rose Hip Seed Oil, the Ordinary

plånboksvänlig hudolja med en ingrediens

Enkel men också väldigt snäll mot en känslig hy är den här plånboksvänliga, veganska och oparfymerade kultoljan. Den innehåller enbart ekologisk nyponfröolja som är kallpressad för att bevara de fina hudvårdande och antiinflammatoriska ämnen den bär på, t ex linolsyra och provitamin A. Denna olja ska helst användas på kvällen.

100 % Organic Cold Pressed Rose Hip Seed Oil från the Ordinary kostar 134 kr/30 ml och den finns här (länk till Åhléns).

Mest läst