Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

9 nya ögoncremer för mogen hud

13 okt, 2021 
kvinna med vitt hår och creme på kinden
Preppa huden kring ögonen med de här spännande nyheterna som bjuder på allt från kollagenstimulerande bakuchiol till kärlstärkande peptider.
Annons
Det här tittar dina gäster på när de är hemma hos dig – rum för rumBrand logo
Det här tittar dina gäster på när de är hemma hos dig – rum för rum

Ser det lite trött ut på ögonfronten? Då kan det vara idé att kika på en ny ögoncreme. Det har trillat in en hel del spännande nyheter den senaste tiden. Här är några vi gillar extra mycket.

1. Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix, Estée Lauder

serum för ögonen från estee lauder

Klassiska ANR är numera en hel serie med olika produkter och senast att ansluta till familjen är detta superlätta serum som smälter fint in i den tunna huden kring ögonen där innehåller både stärker, reparerar, lugnar, återfuktar och dämpar svullnader. Använd den gärna också mellan brynen också för lite skön och stimulerande massage och effekt på arga rynkan.

Annons

Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix från Estée Lauder kostar 725 kr/15 ml och finns här (reklamlänk).

2. Bakuchiol + Peptide Eye Cream, Skin Treat

Trots att den kommer ut som en creme ur den smala pipen så känns denna nästan som ett glas vatten för huden. Sval och lätt smiter den snabbt ner under ytan. Kvar blir en fräsch lyster och betydligt lenare hud. I formulan finns lugnande havre samt växtextraktet bakuchiol som liknar retinol i effekten utan att du märker av någon irritation.

Annons

Bakuchiol + Peptide Eye Cream från Skin Treat kostar 179 kr/15 ml och finns här (reklamlänk).

3. Energizing Eye Cream, Acasia Skincare

I den här generösa flaskan får du en välbalanserad och vegansk mix av ingredienser som både stimulerar cellförnyelsen, håller huden återfuktad och ger fin lyster. På INCI hittar du bland annat bakuchiol, C-vitamin, gurkmeja, squalane och tvärbunden hyaluronsyra vilket gör att den bättre binds i huden. Det är också trevligt med pump och du kan med fördel smörja in den även runt läpparna och på vecken vid näsan.

Annons

Energizing Eye Cream från Acasia Skincare kostar 495 kr/30 ml och finns här (reklamlänk).

4. R-Spinasome The Ultimate Eye Creme, Priori

ögonbalm med innovativa växtextrakt

Fasthet, fukt och mindre fina linjer är målet med den här innovativa och antioxidantrika formulan med få men noga valda ingredienser, bl a kollegenstimulerande extrakt från parakrasse, spenat och hästkastanj. Konsistensen är som en sval och len gelbalm som förutom den fina långsiktiga effekten gör huden rejält len och något slätare direkt.

Annons

R-Spinasome The Ultimate Eye Creme från Priori kostar 2295 kr/15 och finns här (reklamlänk).

5. Enlighten Brightening Eye Cream, Neostrata

uppljusande ögoncreme

Har du mörka ringar och linjer du vill jobba på så är det här ett hett tips. Hela Enlighten-serien är utvecklad för att ge jämnare och klarare hudton. Här kombineras glukonolakton med laktobionisk syra, peptider, gurkextrakt och jästextrakt för att stärka kärlen, återfukta och dämpa svullnad.

Enlighten Brightening Eye Cream från Neostrata kostar 579 kr/15 ml och finns här (reklamlänk).

Annons

6. Retinol Ceramide Line Erasing Eye Cream, Elizabeth Arden

lystergivande ögoncreme med a-vitamin och ceramider

Den här sköna cremen bygger på en mix av mjukgörande och skyddande ceramider tillsammans med kollagenboostande A-vitamin, svullnadsdämpande peptider och utjämnande niacinamid. Formulan är dessutom lätt tonad med ljusreflekterande pigment som direkt piggar upp.

Retinol Ceramide Line Erasing Eye Cream från Elizabeth Arden kostar 700 kr/15 ml och finns här (reklamlänk).

7. Super Anti-Aging Eye Cream, Dr Barbara Sturm

Vill du ha en rikare produkt runt ögonen ska du kika närmare på denna antioxidantrika och innovativa formula som gör huden spänstigare, mjukare, finare och bättre skyddad. Den fyller på med allt från till återfuktande ingredienser till betakaroten, ceramider, fettsyror och viktiga mineraler. Trots den fylliga känslan blir den dock aldrig tung eller fet, den går fint in i huden och lämnar den sval och skön.

Annons

Super Anti-Aging Eye Cream från Dr Barbara Sturm kostar 1989 kr/15 ml och finns här (reklamlänk).

8. Double Serum Eye, Clarins

dubbel formula med flera effekter runt ögonen

Den här multifunktionella stjärnan med smart dubbel-formulan som blandas först när du pumpar ut den gör allt från att stärka huden och få linjer mindre tydliga till att dämpa mörka ringar och svullnader och den tunna huden får skydd mot fria radikaler.

Double Serum Eye från Clarins kostar 725 kr/20 ml och finns här (reklamlänk).

Annons

9. Prestige Le Micro-Serum de Rose Yeux, Dior

lyxigt och masserande ögonserum

Det här superlyxiga serumet för området kring ögonen fyller inte bara på med välgörande ingredienser som stimulerande och reparerande delar från ros. På toppen sitter 10 stycken mikropärlor som tillsammans med en lite större pärla både kyler skönt och ger ljuvlig massage.

Le Micro-Serum de Rose Yeux från Diors Prestige-serie kostar 1799 kr/15 ml och finns här.

Annons