Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa tipsen för mer volym i håret

20 okt, 2021 
Jennifer Lopez hår
Med några lätta knep och smarta produkter fixar du enkelt lyft till frisyren.
Annons
Vinterns stora hårtrender – frisörerna listarBrand logo
Vinterns stora hårtrender – frisörerna listar

Brukar håret falla platt bara sekunden du klivit ut genom dörren? Många drömmer om mer volym men det kan vara knepigt att få till det i ett tunnare hår. Du är dock inte alls ensam. När skönhetsmärket Löwengrip frågade sina följare om de önskade mer volym svarade hela 74 % ja.

Så vad ska man göra för att få frisyren betydligt fluffigare? Jag har samlat på mig en hel del tips och tricks du kan ta till. Här är några saker att testa.

Hårtvätten

Din styling börjar redan i duschen och valet av produkter kan göra stor skillnad. Det är något man tagit fasta på hos Löwengrip som i år lanserat två nya volymschampon. Med veganska Build & Bounce Thickening Shampoo och Conditioner får håret ett rejält lyft, det känns betydligt tjockare redan efter en tvätt. Stråna får också en struktur som får resultatet att hålla och peptider hjälper även på sikt så att håret växer ut fylligare.

Annons

Build & Bounce Thickening Shampoo och Conditioner kostar 179 kr/st och du hittar dem här (reklamlänk).

Saltvattensprayen

Få saker har gjort så stor skillnad för våra hår som när saltvattensprayen kom till. Här kan du spraya i torrt eller vått hår och det är som att hela frisyren lyfter samtidigt som fall blir mer tydligt. Vill du ha naturligt och lite vindblåst känsla på lockarna kör du den bara rätt i och kramar upp håret med händerna. Vill du ha mer elegant finish fönar du in den med rundborste. Då blir också volymeffekten något större.

Annons

Ocean Mist från Sachajuan är en modern klassiker som både innehåller socker och salt vilket gör att håret inte blir lika torrt som med många andra liknande produkter. Den kostar 230 kr och finns här (reklamlänk).

Torrschampo-lyftet

Visst är torrschampo toppen för att fräscha upp håret mellan tvättarna. Men det är i ärlighetens namn inte alls därför jag har det som stapelvara i badrummet, väskan och resenecessären. Jag använder torrschampo som lyftkran till håret när det har extra trötta dagar. Ner i rötterna, vänta en liten stund och gnugga sedan runt med fingrarna så reser sig hela frisyren. Efter det kammar jag försiktigt med en bredtandad kam för att håret ska falla tillbaka i sin form.

Annons

Perfect Hair Day Dry Shampoo från Living Proof har både trevlig doft, irriterar inte i hårbotten och fungerar även på lite mörkare nyanser. Det kan se vitt ut till en början men när du rufsar in det så försvinner det vita. Det kostar 289 kr och finns här (reklamlänk).

Fönarbetet

Det är inte bara luft du får in mellan stråna när du blåser det. Många stylingprodukter som ska ge volym är värmeaktiverade vilket betyder att de behöver fönen för att fungera optimalt. Frestande att hoppa över blåsandet? Då missar du ett avgörande steg och går också miste om en massa härlig volym. Det gäller bara att hitta rätt fön som inte gör armarna helt utmattade. Börja också föna håret upp och ner utan borste och blås igenom samtidigt som du rufsar. Borste och form fixar du sedan enkelt på sluttampen.

Annons

Helios från GHD är inte bara väldigt lätt i handen och skön att arbeta med. Luftflödet är kraftigare och mer koncentrerat vilket gör det enklare att få den form du önskar. Den kostar 1999 kr och finns här (reklamlänk).

Lager på lager

Klippningen har stor betydelse. Jag har själv ganska tunt hår, drar man ihop det i en tofs så blir det en lite sorglig svans där bak i nacken. Men när jag fönat och fixat så kan ingen tro det. Knepet är att min frisör klippt upp håret så bra att stråna puffar upp varandra. En toppenfrisyr för just detta är den nu så heta wolf cuten. Kolla med din frisör vad hen kan göra för din volym.

Annons