Artikeln innehåller reklamlänkar
bästa hårinpackning bäst i test billig hårmask budget

Årets bästa hårinpackning – favoriterna för alla hår!

Känns håret torrt, frissigt och glanslöst? Då är det dags att investera i en härlig hårinpackning! En hårmask gör torra toppar och slitna strån till ett minne blott – och är en viktig del av din hårvård.

Femina har samlat årets favoriter som ger vård till håret – utan att ruinera plånboken. Såklart får du också alla tips och knep på hur du bäst använder en hårinpackning och misstagen du ska undvika med ditt hår!

Bästa hårinpackning budget – våra favoriter 2022

Femina har samlat årets bästa hårmasker i budgetklassen 2022 – för alla hår. Här är hårmaskerna som verkligen gör skillnad.

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Bäst i test hårinpackning budget – efter hårtyp

Torrt, glanslöst, slitet och matt – här är favoriterna inom hårmask för alla hårtyper (som alla kostar under 149 kronor). Vilken hårinpackning blir din nya favorit?

Bästa hårinpackning, Björn Axén – Deep Conditioning Repair Hair Mask

På bara tre minuter tar Björn Axéns magiska Deep Conditioning Repair Hair Mask håret från buskigt, torrt och bångstyrigt till mjukt och megaglansigt. Hårinpackningen är lätt i konsistensen (vilket är extra tacksamt om du har tunt hår som lätt blir tungt) och återfuktar ordentligt.

Fördelar:

 • Dryg och lätt att applicera.
 • Känns inte tung i håret.
 • Håret blir mjukt, följsamt och superglansigt.

Nackdelar:

 • Inga! Här är ett toppenalternativ om du vill ha mjukt skinande hår – utan att betala multum.

Betyg: 5 av 5

Här hittar du Deep Conditioning Repair Hair Mask (länk till Apohem).

Bästa hårinpackning för torrt hår, Golwdell – Dualsenses Rich Repair 60 sec Treatment

Med Dualsenses Rich Repair 60 sec Treatment kan du inte längre använda tidsbrist som en ursäkt för att inte använda hårinpackning. Hårmasken verkar nämligen på endast 60 sekunder! Masken fokuserar på att ge liv till torrt och skadat hår, har en härlig doft och ökar glansen. Stråna blir mjuka och lätta och frissen minskar också markant.

Fördelar:

 • Går snabbt att använda.
 • Finns i många olika varianter beroende på vilket behov ditt hår har.

Nackdelar:

 • Om hårinpackningen inte kammas in i håret i duschen kan håret bli något trassligt och svårt att reda ut.

Betyg: 4,8 av 5

Här kommer du direkt till Dualsenses Rich Repair 60 sec Treatment (länk till Lyko).

Bästa hårinpackning budget, Aussie – 3 Minute Miracle Deep Treatment

Aussie står för en hel del prisvärd hårvård och märkets schampo och balsam blev också vinnare i Femina bäst i test budgetschampo. Hårmasken 3 Minute Miracle Deep Treatment är inte heller den någon besvikelse. Den veganska hårinpackningen är speciellt anpassad för hår som lätt tenderar att nötas och gå av. Håret blir mjuk och väldigt glansigt och lätt att reda ut.

Fördelar:

 • Enkel att använda.
 • Ger resultat snabbt.
 • Håret blir glansigt och lätt att kamma. Trasslar sig inte heller lika enkelt när det har torkat.

Nackdelar:

 • Lite svårt att få ut den sista mängden produkt ur förpackningen.

Betyg: 4,7 av 5.

Här kan du läsa mer om och köpa 3 Minute Miracle Deep Treatment (länk till Lyko).

Bäst i test! Årets bästa schampo och balsam under 139 kronor – och misstagen många gör

Bästa hårinpackning för fett hår, Davines – Essential The Purity Circle

Tro det eller ej, men trots att du tvättar håret kan hårbotten fortfarande vara smutsig och igentäppt. Det i sin tur gör att håret snabbare upplevt som fett och strävt. Därför är en djuprengörande hårinpackning ett måste då och då! Essential The Purity Circle är en liten och smidig inpackning som räcker till två till tre användningar. Masken kan användas antingen innan eller efter schamponering. "Jag applicerar i hårbotten innan schamponering och sköljer ur efter 10 minuter. Efter att jag sedan har tvättat håret som vanligt har håret fått ett nytt liv. Hårbotten känns fräschare, håret lättare och luftigare och längderna klarare. Håret får också en fin volym", säger en testare.

Fördelar:

 • Behöver inte användas så ofta.
 • Gör otrolig skillnad på volym och fräschet i hårbotten.
 • Håret håller sig renare längre.
 • Räcker till flera användningar.

Nackdelar:

 • Lite svårt att försluta förpackningen efter en användning.

Betyg: 4,9 av 5.

Här kan du läsa mer om hårinpackningen från Davines (länk till Lyko).

Bästa hårinpackning för frissigt hår, Garnier – Fructis Macadamia Hair Food Smoothing Hair Treatment

Garniers Hair food-serie finns i mängder av varianter (och dofter) beroende på vilken hårtyp du har. Den plånboksvänlia favoriten Fructis Macadamia Hair Food Smoothing Hair Treatment jobbar på att ge fukt och näring till håret, men också att minska frissen. Håret blir slätt och lent utan att kännas tungt. Kan användas som inpackning, som balsam eller som leave in-kräm. Finns också som ett kit med schampo, balsam och inpackning (länk till Lyko).

Fördelar:

 • Generös förpackning.
 • Härlig doft.
 • Minskar friss och gör längderna släta och glansiga.

Nackdelar:

 • Håret blir mjukt när det torkar (eller fönas), men direkt efter dusch känns håret något trassligt.

Betyg: 4,7 av 5.

Här kan du läsa mer om och köpa Fructis Macadamia Hair Food Smoothing Hair Treatment (länk till Lyko).

Bästa hårinpackning för blont hår, Ida Warg – Silver Hair Mask

Har du blont eller grått hår kan du behöva boosta håret med en silverinpackning, dels för att ge fukt och vård och dels för att dämpa gula toner i håret. Prisvärda Silver Hair Mask ger en snygg, kall ton till håret, utan att håret drar åt lila. Silverinpackningen verkar på några minuter (den kan sitta i upp till 10 minuter) och inpackningen innehåller bland annat sheasmör som ger ordentligt med fukt! Håret känns glansigt, klart och luftigt efter användning.

Fördelar:

 • Håret får en riktigt snygg och kall nyans.
 • Snabbverkande och gör inte håret lila (men var uppmärksam på hur länge produkten ska sitta i).
 • Snygg design.
 • Härlig doft (som inte tar över).

Nackdelar:

 • Något svårt att borsta ut och håret behöver ett återfuktande balsam för att inte upplevas som strävt.

Betyg: 4,8 av 5.

Här kan du läsa mer recensioner om Silver Hair Mask (länk till Apohem).

Vanliga frågor och svar om hårinpackning i budgetkategorin

Femina svarar på de vanligaste frågorna om hårinpackning och ger dig bästa tipsen på hur du tar hand om torrt och tråkigt hår. Här är knepen som verkligen gör skillnad – och misstagen du ska undvika för att få ett hälsosamt hår.

hårinpackning bäst i test 2022 använda hårmask

Bästa tipsen för att använda hårinpackning – så gör du!

Vad gör en hårinpackning?

En hårinpackning är den perfekta produkten som ger håret intensiv vård och massor av fukt. Hårmasker kommer i mängder av varianter – en del jobbar främst på att stärka håret och återfukta på djupet, medan andra ger glans och tämjer friss.

Varför ska man använda hårinpackning?

Håret får stå ut med mycket – inte bara stylingprodukter och värmeverktyg, utan även fria radikaler, vind och solens starka strålar. Därför är det inte helt ovanligt att många (speciellt i Sveriges torra och kalla klimat) har problem med torra längder och slitna toppar. Där kommer hårinpackningen in och gör briljerar eftersom att den hjälper till att boosta håret med fukt och vård!

Hur använder man hårinpackning?

Hårinpackningen används som andra steg i din rutin i duschen. Så använder du hårinpackning steg för steg:

 • Schamponera håret två gånger! Den första schamponeringen får bort rester av stylingprodukter medan andra tvätten rengör på djupet. Schampot öppnar också upp hårstrået och gör då att hårinpackningen kan jobba på djupet i strået.
 • Applicera hårinpackningen i handdukstorkat hår. Misstaget många gör när det kommer till hårinpackning är att applicera för mycket produkt. Det gör att håret kan bli tungt. Låt hårinpackningen verka i angivna minuter. Vill du avancera kan du med fördel borsta igenom håret med en kam efter att du applicerat hårinpackningen för att fördela produkten ordentligt.
 • Avsluta med att applicera balsam. Ett balsam hjälper nämligen till att sluta strået igen.

Bäst i test: Volymspray för snygg volym till håret – Femina listar alla favoriter 2022

Hur länge ska en hårinpackning sitta i?

Hur länge en hårmask ska verka beror lite på vilken variant du väljer. Ofta ska en hårinpackning sitt i mellan tre och tio minuter. Kom ihåg att läsa på förpackningen för att få maximal effekt.

Hur ofta ska man använda hårinpackning?

En hårinpackning ska gärna användas minst en gång i veckan – men det beror såklart på hur ofta du tvättar ditt hår. Försök att ha för vana att applicera hårinpackning minst varannan till var tredje tvätt. Har du väldigt torrt och slitet hår kan du med fördel använda inpackningen oftare än så.

Hårinpackning torrt hår tips hår

Därför ska du använda hårinpackning – Feminas bästa tips.

Vilken är den bästa hårinpackningen för torrt hår?

Torrt hår behöver ofta en djupt återfuktande hårinpackning. Arganolja, proteiner, vårdande mineraler och panthenol (Provitamin B5) är några ingredienser du kan leta efter. Upplever du att håret blir tungt efter att du har använd en hårmask kan du testa att ta mindre produkt eller välja en variant som är något lättare för håret.

Olaplex eller K18 - hur bra är de moderna hårkurerna & vad skiljer dem?

Hur tar man hand om torrt hår?

Nyckeln för att få ett bra och hälsosamt hår är att hitta rätt produkter för just din hårtyp! Men oavsett hår är det viktigt att aldrig slarva med fukten.

Ett torrt hår behöver i regel oftast boostas mer fukt och vård, men också produkter som fokuserar på att "reparera" håret. Tänk på att vården inte tar slut i duschen – och slarva inte med hårinpackningen. Gärna mer än en gång i veckan om det behövs. Investera också i en bra leave in-produkt så som hårserum, hårolja eller kräm. Här (länk till ELLE) tipsar ELLEs beautyexpert om de bästa leave in-produkterna som vårdar håret och dämpar friss.

Foto: TT

Se 5 knep för vackert hår
1:04

Efter reklamen: Se 5 knep för vackert hår

(1:04)

Slå på ljud