Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bäst concealer för torr hud

20 feb, 2022 
Julianne Moore på filmpremiär i Cannes
Här är favoriterna som inte lägger sig i linjerna kring ögonen.
Annons
Feminista 2022 - årets inspiratör: Efva AttlingBrand logo
Feminista 2022 - årets inspiratör: Efva Attling

Med en concealer i sminkväskan kan du fixa allt från rodnader, plitor och mörka ringar under ögonen. Har du torr mogen hy finns det dock en del utmaningar. Fel formula kan bli kakigt och istället framhäva fina linjer och rynkor mer än utan. Det är ju inte målet. Så vad är en bra concealer för torr hy? Du behöver en produkt som både ger täckning och fukt men ändå sitter bra. Då är de nya hybriderna toppen, concealer där du får vårdande ingredienser. Lagom med ljusreflekterande pigment har också lätt utslätande effekt. Här är våra favoriter som är både lätta att använda och ger en skönt piggare effekt utan synas.

Hyaluronic Hydra Concealer, By Terry

concealer med hudvårdande ingredienser

Tack vare en hög halt hudvårdande och välgörande ingredienser smälter den här concealern lätt in i huden för en fint naturlig och fräsch effekt. Den veganska och svala formulan är en dröm på torr hy då den innehåller både återfuktande hyaluronsyra och extrakt från hästkastanj som stimulerar cirkulationen vilket motverkar mörka ringar. Den har dessutom en omedelbart utslätande effekt.

Annons

Hyaluronic Hydra-Concealer från By Terry finns i 6 nyanser, kostar 405 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Magic Touch Concealer, Anastasia Beverly Hills

krämig concealer med lättarbetad formula

Den här concealern är lite krämigare med en mer täckande effekt men har ändå en väldigt smidig, nästan stretchig och mycket lättarbetad formula som passar fint på en torr hy. Den ljusar upp, döljer och suddar bort allt från mörka ringar till röda blodkärl tack vare en mix av aminosyror och ljusreflekterande pigment. Du kan arbeta med den tunt för skir finish men också bygga på för total täckning.

Magic Touch Concealer från Anastasia Beverly Hills finns i hela 25 nyanser, kostar 325 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Sunshine Under Eye Tint, Milk Makeup

fräsch concealer med gelformula

Otroligt fräsch formula tillsammans med den svalkande applikatorn gör denna concealer till en favorit på torr hy som både har linjer och är lite svullen. När du har applicerat den känns det inte ens att där är någon produkt, ytan ser slätare och mycket fräschare ut och tack vare den härliga gelkonsistensen smälter den ihop med den egna huden. Här finns bl a C-vitamin och koffein som piggar upp på olika sätt.

Annons

Sunshine Under Eye Tint från Milk Makeup finns i 7 nyanser, kostar 349 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Bare with me Concealer Serum, Maybelline

concealer med serum i budgetklassen

Letar du efter en concealer i lägre prisklassen finns den här stjärnan som nyligen lanserats och fått mycket hajp bland influencers. Därför har den snabbt sålt slut i flera nyanser. Du får en lätt och vegansk formula med vårdande trendingredienser som allantoin, centella asiatica och tremellasvamp samt klassiska antioxidanten grönt te. Den är väldigt dryg och du behöver extremt lite för att få effekt så jobba i mycket tunna lager.

Bare with me Concealer Serum från Maybelline finns i 13 nyanser, kostar 139 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Tänk på att...

... grunda med en bra återfuktande ögoncreme innan du lägger på concealer under ögonen.

... dra inte på din concealer horisontellt. Arbeta istället med att klappa in lite i taget i huden.

... du behöver inte lägga concealer under hela ögat för att ändå få en riktigt bra effekt. Koncentrera istället appliceringen vid inre delen av ögonvrån och området under. Det är här huden oftast är som mörkast och lite produkt kommer göra stor skillnad.

Annons