8 myter om acne - sant eller falskt? Med hudläkaren Fifi Stehag
3:03

Efter reklamen: 8 myter om acne - sant eller falskt? Med hudläkaren Fifi Stehag

(3:03)

Slå på ljud

Gwen Stefani, 52, har varit i rampljuset i 30 år, och fått ikoniska världshits både med sitt band No Doubt och som soloartist. De senaste åren är hon en del av The voice-gänget i USA, där hon guidar hoppfulla aspirerande artister till att hitta sin väg i musikbranschen.

Nyligen lanserade stjärnan också sitt eget sminkmärke GXVE, vilket inte är så otippat när stjärnan har en av kändisvärldens mest ikoniska sminkstilar. Gwen Stefani är känd för att nästan alltid ha röda läppar, som hon matchar med svart eyeliner, platinablont hår och välformade ögonbryn.

Hade vi inte sett Gwen Stefani i rampljuset så länge hade det varit svårt att förstå att hon passerat 50. Under alla år har hon samlat på sig en rad bra skönhetstips för att åldras så snyggt som möjligt, ta hand om sin hy och vara så snygg som möjligt.

1. Håller sig borta från solen

Inget åldrar hyn så snabbt som att vara i solen, och det vet Gwen Stefani. Sedan 20-årsåldern har hon försökt hålla sig borta från solen, trots att hon bott hela sitt liv i Kalifornien.

– Man ser det verkligen när man blir äldre. Senare i livet känner man ”vad är det där?”. och det visar sig ha kommit från solen, och man undrar ”herregud, varför gjorde jag så mot mig själv?”. Med det sagt har jag varit ganska duktig för att ha växt upp i Kalifornien. Inte när jag var barn, men när jag kom in i 20-årsåldern, har Gwen Stefani sagt skriver Prevention, och ger rådet att hålla sig borta från solskenet.

Christie Brinkleys skönhetstips för mogen hy

2. Tar alltid bort sminket

Som artist bär Gwen Stefani ofta mycket smink – men hon är väldigt noggrann med att tvätta av det ordentligt.

– Det jag verkligen har förändrat är att försöka få bort allt smink. Det var svårt när jag var yngre för jag var alltid på turnébussen, och tvättade bokstavligt talat ansiktet med flaskvatten inne i en buss. Men nyckeln är att hålla det rent om natten och låta ansiktet andas för jag låter det inte andas annars.

Gwen Stefani älskar smink – men är noga med att tvätta bort det.

Doug Peters

3. Sover ordentligt – eller fejka det

En hemlighet till hud med lyster är att sova ordentligt, menar 52-åringen. Men om hon inte får sova ut som hon vill, så finns det andra knep att ta till.

– Förutom det, så tror jag att många människor bara fortsätter lägga på lager efter lager med mer smink, mer puder. Ibland, när jag har en riktigt lång dag, så tvättar jag av allt och börjar om igen den där fräscha känslan.

Så får du glow enligt experten

Elisabet Andersson är hudterapeutmästare vid Elisabetkliniken i Malmö. Här ger hon sina bästa glow-tips:

● Peela
När du får bort torra, förbrukade celler tar huden mycket bättre upp de vårdande produkter du använder sedan. Och den får med en gång en finare, fräschare lyster.

● Återfukta!
Det gör du med din dag- och/ eller nattcrème.Vid behov kan du komplettera med serum och ansiktsmask. En fuktmättad hud är en tåligare, mindre känslig hud med ett bättre eget skydd. Den är också slätare och har mer lyster.

● Sätt fart på blodcirkulationen
Motion ökar genom-blödning i huden. Då tas vårdande produkter upp bättre. Huden får också en fris- kare ton. En rask prome- nad är som ett naturligt rouge för ansiktet.Även massage är ett bra sätt att öka genomblödningen.

● Skydda mot för mycket UV-ljus
Den bästa anti-ageprodukten är ett bra solskydd. Om din vanliga dagcrème inte innehåller solskydds- filter, komplettera med en som gör det.

Tips!
Passa på när du applicera din dag- och/ eller nattcrème. Fördela crèmen mellan händerna och jobba sedan med mjuka, svepande rörelser från ansiktets mitt, utåt och aningen snett uppåt. Upprepa någon eller några minuter, så länge det känns behagligt och tiden räcker till.

Kändisarnas omdiskuterade hårtrend – razor bangs

4. Slarvar inte med brynen

Gwen Stefani tycker om att sminka sig, och gör gärna ett full face md både foundation, puder, contour och bronzer. Men viktigast är trots allt ögonbrynen, eftersom de påverkar ansiktets form mer än man kan tro.

– På grund av en sminkös jag jobbade med nyligen så har jag börjat sminka ögonbrynen först. De är det jag gillar minst att göra, men de är ett av de viktigaste stegen – och de kan förändra hela ansiktet, har hon sagt till Bustle.

Mest läst