Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Svensk innovation ger mindre miljöpåverkan i badrummet

11 jun, 2021 
rengöring för händer och disk med minimal miljöpåverkan
I nya svenska märket Five Oceans används grön teknik från Dalarna för att fixa allt från rena händer till ett fräschare badrum.
Annons
Husmorsknepet: Så rengör du din disktrasaBrand logo
Husmorsknepet: Så rengör du din disktrasa

En sockerbaserad tensid- det är hemligheten bakom rengöringskraften i Five Oceans produkter. Märket, som tagits fram av Svenska Krämfabriken i Dalarna, erbjuder allt från Bathroom Cleaner och Hand Wash till Fabric Freshener, det senare smart spray som fräschar upp dina kläder och gör att du kan låta det gå längre mellan tvättarna. Ungefär som ett torrschampo för garderoben. Den doftar himlen! Rent och fräscht utan att det blir stickigt.

spray som fräschar upp kläderna mellan tvättarna

Alla produkter kommer i halvliters-flaskor tillverkade av återvunnen plast som också går att återvinna igen. Den sockerbaserade tensiden är biologiskt nedbrytbar och har det man kallar extremt låg vattentoxicitet, dvs att den har liten inverkan på våra sjöar, hav och vattendrag.

Annons
milt rengörande handtvål i generös flaska av återvunnen plast

I vårdande Hand Wash finns en annan patenterad ingrediens, närmare bestämt betaglukan från lokalt odlad havre som är lugnande och mjukgörande. Den har också ett väl anpassat pH som gör den mild mot huden och doftar mjukt blommigt.

Hand Wash, Bath Room Cleaner och Fabric Freshener från Five Oceans kostar 159 kr, 139 kr resp 149 kr och alla flaskor rymmer 500 ml. Du hittar dem ANNONS här.

Annons