uniforms parfymoljor appliceras på pulspunkterna
3:54

Efter reklamen: Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glow

(3:54)

Parfymolja är ett lite bortglömt format men är ett sätt att bära doft som ger en annorlunda upplevelse. Istället för att sprayas på lite här och var så rollar du oljan över pulspunkter, t ex handled eller bakom örat. Doften aktiveras då av din kroppsvärme men sprider sig inte likt traditionell parfym över ett större område. Här blir doften mer intim, för dig och de som kommer nära. Så var kan man hitta den här typen av doft? Svart är hos det svenska dofthuset Uniform.

parfym i oljeform

Från Sverige till Grasse

Grundare av Uniform är Hasaim Mohammed. Han ligger bakom de olika dofternas koncept men själva notmixen komponeras i Paris och parfymerna tillverkas sedan i Grasse.

Agneta Sjödins bästa hudvårdsknep – avslöjar själv

Förutom den hudnära doftupplevelsen du får med Uniforms parfymoljor så är de också supersmidiga att ta med sig och tanken är att du ska kunna använda dofterna som en accessoar eller ett läppstift. Därför har man också tagit fram en väska som gör att du alltid kan ha din doft nära.

elegant liten miniväska till din parfymolja

Spännande notmixer

Så vad doftar det? Unikt och fängslande. Inspirationen kommer från trapphusen i de svenska förorternas höghus där flera kulturer möts. Perfume Oil finns just nu i tre varianter: Cassis, Limbo och Maghrib. Cassis överraskar genom att inte dofta svartvinbär som namnet antyder. Här hittar du istället noter från plommon, kokos, fikon, ceder och sandelträ som ger en ljuvligt fräsch och lite fruktigt grön doft. Limbo är en mer strävt frisk och annorlunda doft med rabarber, ylang ylang, hö, myrra, sandelträ, ambroxan och cederträ. Maghrib är mer varm och mysigt mystisk med äpple, peppar, tobak, rökelse, ceder och mysk.

smart roller att rulla på din parfymolja

Modernt innehåll

Alla dofterna går att blanda med varandra för en personligt komponerad parfymmix. De är veganska och innehåller ingen alkohol vilket gör att de passar även dig med känslig hud. Trots att de är oljor så är de uppbyggda som traditionella parfymer men de innehåller inte några essentiella oljor.

Perfume Oil från Uniform kostar 475 kr/10 ml och du hittar dem här. Man gör även rökelsestickor som du hittar på samma ställe.

Så bra är Fentys nya concealer Bright Fix Eye Brightener