Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så får du bort håret på benen - 5 smarta produkter

12 apr, 2021 
kvinna som tar bort hår i badrummet
Det finns många sätt att få bort stubben från bena. Vilket som passar dig beror på plånbok, tålamod och smärttröskel.
Drömmer du om lena och hårfria ben nu när temperaturen stiger ska du kika här. Vi guidar dig till fem smarta produkter för olika behov.
Annons
Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021Brand logo
Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021

När byxorna börjar bli kortare och baddräkter plockas fram kan man snabbt konstatera att det blivit en smula ludet på benfronten. Många som vanligtvis är hårborttagare året runt har pausat detta pyssel under pandemin. Vill du bli av med stråna är det dock inte svårt och det finns flera metoder. Vilken som passar dig beror på hur mycket tid du vill lägga. Och hur lång tid du vill att det ska ta innan håret tittar fram igen.

1. Rakning

liten praktiskt rakhyvel i reseförpackning

Det innebär: Att skära av stråna vid hudens yta med en rakhyvel.

Därför ska du göra det: Det går snabbt, är enkelt och den enda förberedelse som behövs är att ha något som gör att hyveln glider smidigt. Har du inte rakgel hemma så går det lika bra med balsam eller duschmousse. Dessutom är en nyrakad hy perfekt att applicera brun utan sol på då ytan är helt jämn och du slipper på färg ner i porerna vilket kan få huden att se prickig ut.

Annons

Nackdelar: Det blir stubb efter bara någon dag så ska man ha släta ben behöver man jobba med hyveln ofta.

Vår favorit: Venus Snap från Gillette är en lika utomordentligt bra rakhyvel på att ta bort hår utan risk för skärsår som de större varianterna från samma märke och du kan lätt byta ut bladen mot alla Venus varianter. Men det lilla formatet gör den till vinnare då man lätt får med den överallt. Och så är det väldigt söt också.

Venus Snap från Gillette kostar 159 kr och finns här (reklamlänk).

2. Hårborttagningscreme

smidig hårborttagning i sprayflaska

Det innebär: Att med en creme lösa upp stråna så de lossnar och lätt kan sköljas bort. Numera finns flera olika variant för allt från känslig hud till envisa grova strån.

Därför ska du göra det: Det går snabbt, är smidigt och stråna som växer upp är mjuka vilket gör att du slipper den där stubbiga känslan man får av rakning.

Annons

Nackdelar: Det är superviktigt att du checkar att du tål formulan innan du börjar då cremerna innehåller starka kemikalier som kan få huden att reagera. Respektera även tiden som står på förpackningen. Håret håller sig borta längre än vid rakning men kortare jämfört med vaxning, epilering eller sockring.

Vår favorit: Spray On Hair Removal Cream från Veet är buslätt att använda då du enkelt sprayar på huden och lätt kan komma åt även på baksidan av benen. Den innehåller också en liten dos hudvårdande ämnen vilket gör att huden inte känns ett dugg torr efteråt.

Spray On Hair Removal Cream från Veet kostar 89 kr och finns här (reklamlänk).

3. Vaxning

vax och epilering i en burk

Det innebär: Att du rycker upp håret med hjälp av uppvärmt flytande vax som stryks över huden eller med förpreppade kalla vaxremsor.

Annons

Därför ska du göra det: Det ger väldigt slätt och snyggt resultat samtidigt som håret håller sig borta i veckor.

Nackdelar: Att jobba med flytande vax och remsor kan vara riktigt kladdigt och remsor brukar inte bli riktigt lika effektivt. Nu finns dock nya flytande vax som fungerar utan remsor vilket gör det hela smidigare.

Vår favorit: Vaxning blir allra bäst när du gör det på salong men vill du ändå testa detta hemma är Nairs prisvärda Charcoal Wax Detox 2 in 1 smart då du får hårborttagning och lätt exfoliering i ett, den fungerar även på ganska korta strån och den passar även känslig hud.

Hair Removal Charcoal Wax Detox 2 in 1 från Nair kostar 99 kr och finns här (reklamlänk).

4. Epilering

lyxig hårborttagningsapparat från braun

Det innebär: Att du rycker upp håret med hjälp av en elektrisk apparat som är snabb och tar flera strån på samma gång.

Annons

Därför ska du göra det: Det är en ganska smidig och kladdfri metod som kan göras överallt oc idag går flera apparater även att köra i duschen på våt hud, stråväxten brukar glesa ut efter några användningar, det håller dig stubbfri i upp till fyra veckor och när håret väl växer ut är det mjukt.

Nackdelar: Det är inte skönt, även om man faktiskt vänjer sig. Och det kräver en initial investering.

Vår favorit: Skön i handen, går att använda i duschen, följer kroppen fint tack vare det flexibla huvudet och har flera olika munstycken vilket gör att den fixar hårborttagningen på fler ställen än bara benen - det får du med Brauns Epilator Silk-épil 9 Flex.

Epilator Silk-épil 9 Flex från Braun kostar 2499 kr och den finns här (reklamlänk).

5. Sockring

sockerbaserat hårborttagningsvax för kropp och ansikte

Det är: Ett gammalt husmorsknep som liknar vaxning men då formulan är sockerbaserad anses den skonsammare och mer hållbar ur ett miljöperspektiv. Du kan mixa ihop sockringen själv men det finns också utmärkta färdiga kit att köpa.

Annons

Därför ska du göra det: Förutom att få bort håret har det positiv effekt på huden som får mer lyster.

Nackdelar: Du måste låta håret bli tillräckligt långt innan du kan sätta igång, stråna behöver vara minst 3 mm första gången och ju längre desto bättre.

Vår favorit: Ekologisk och användarvänlig sockring som också ger huden en lätt peeling hittar du hos danska hårborttagningsproffset Hanne Bang. Wax Sugaring kan dessutom användas både på kroppen och i ansiktet.

Wax Sugaring från Hanne Bang kostar 109 kr och finns här (reklamlänk).

Annons