Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Olaplex eller K18 - hur bra är de moderna hårkurerna & vad skiljer dem?

11 sep, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotograffollowing nyc/pexels
Vi reder ut vilken av de hyllade hårhjältarna som passar ditt hår bäst
Annons
Håll håret rent längre - 6 tipsBrand logo
Håll håret rent längre - 6 tips

2014 är ett historiskt år när det handlar om hår. Då lanserades märket Olaplex och samtidigt kuren* som kom att förändra sättet vi ser på hår. Med sin banbrytande teknologi kunde man för första gången bevisligen laga trasiga bindningar inne i dina hårstrån och inte bara kosmetiskt fräscha upp utsidan. Konkurrenterna har sedan dess försökt matcha denna uppfinning men ingen har fått lika stort genomslag. Inte förrän det dök upp ytterligare en ny spelare på banan för ett par år sedan vill säga, ett märke med det mystiska namnet K18.

Vad är skillnaden mellan Olaplex och K18?

Olaplex och K18 är båda märken och inte enskilda produkter även om det är lätt att tro det med tanke på att deras kurer blivit synonymt med märkets namn. Dessa företag har idag flera produkter under sitt paraply. Olaplex har allt från olika schampon till välgörande oljor medan K18 alldeles nyligen lanserat två djuprengörande schampon som ska förbättra effekten på kuren. Den hårkur från Olaplex som är den mest omtalade heter N°3 Hair Perfector och K18s har namnet Leave In Molecular Repair Mask. Båda gör skillnad för ditt hår och det fina är att de är enkla att använda. Men Olaplex och K18 är ändå inte helt lika och det på flera plan. Medan den patenterade ingrediensen i Hair Perfector N°3 jobbar på att laga svavelbindningar inne i hårstråna så använder K18 en speciell peptid för att länka ihop trasiga keratinkedjor. Olaplex ska sitta i längre än K18 som å andra sidan inte ska sköljas ur men ska användas flera gånger i rad för bäst effekt.

Annons

Vilken hårkur passar dig?

Båda ger synbar effekt på slitet och överbehandlat hår vilket gör att du kommer att få ett resultat vilken du än väljer. Jag upplever att K18 är lättare att använda och snabbare eftersom det är en leave in-produkt. Du kan enkelt få in den i din rutin även om livet är stressigt. Jag tycker också att K18 passar lite bättre på ett tunnare och finare hår. I alla fall så länge du använder produkten rätt och inte överdoserar. Dessutom finns den i flera olika storlekar vilket gör att du lätt kan anpassa efter din egen hårmängd. Den kan vid första anblicken låta dyrare men är otroligt dryg.

Har du ett tjockare hår? Om du inte har någon preferens när det gäller verkningstid så är mitt tips Olaplex. Den rika krämiga formulan är smidig att fördela i ett större hår och du behöver inte vara orolig för att den ska ta bort volym om du råkar ta för mycket.

hårkur från k18

Leave In Molecular Repair Mask från K18 kostar 349 kr/15 ml och ANNONS den finns här.

hårkur från olaplex

N°3 Hair Perfector från Olaplex kostar 349 kr/100 ml och ANNONS den finns här.

Annons