Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

6 primers som ger dig extra glow – så använder du dem

07 maj, 2021 
kvinna med fin hy
Har huden tappat lystern? Rätt primer ger inte bara slätt och perfekt underlag till din foundation. Den kan lätt locka fram ditt glow igen. Här är redaktionens favoriter just nu.
Annons
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glowBrand logo
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glow

En bra primer är som riktigt bra underkläder. Den gör så att din hud ser ut som din och den ser till att all makeup du applicerar ovanpå sitter där du vill hela dagen. Det finns numera en djungel av primers i butikerna och lyckligtvis en hel radda av varianter för alla oss som drömmer om att få mer lyster i huden. Här är sex favoriter som gör just det men som också har lite andra spännande egenskaper.

Plånboksvänlig primer

prisvärd primer från beautyact

Radiant Skin Primer från BeautyAct by Kicks är en väldigt prisvärd primer som förutom den uppenbara effekten, att jämna ut hudytan och få din foundation att glida på snyggare, också innehåller niacinamid, en ingrediens med fin effekt på allt från hudton till porer. Den har en lätt formula och ger en mjuk subtil lyster vilket gör att du kan ha den i hela ansiktet utan att vara rädd för en glansig nästipp.

Annons

Radiant Skin Primer från BeautyAct by Kicks kostar 199 kr/30 ml och den finns här (reklamlänk).

Prisbelönt primer

guldskimrande primer från peter thomas roth

Utjämnande och färgkoorigerande creme med återfuktande ingredienser får du i Peter Thomas Roths prisbelönta 24K Gold Prism Moisturizer där man blandat flera olika typer av ljusreflekterande sfärer. Effekten är en varm och smickrande lyster. Den kan dessutom användas på flera sätt. Förutom som traditionell primer kan du använda den ovanpå basen för extra highlighter-effekt men den kan också mixas med concealer och läggas under ögonen för en uppljusande, hållbar och utslätande effekt här. Du behöver knappt en knivsudd, lite räcker långt i det här fallet.

Annons

24K Gold Prism Moisturizer från Peter Thomas Roth kostar 499 kr/30 ml och den finns här (reklamlänk).

Galaprimer

lyxprimer från tom ford

Drömmer du om en närmast polerad hudkänsla är eleganten Tom Ford märket att leta primer hos. Überlyxiga Illuminating Primer är näst intill viktlös på men gör ändå en massa härliga saker med huden. Hudvårdande ingredienser ska få fart på cellförnyelsen, andra ämnen slätar ut huden, ljusreflekterande pigment trollar bort ojämnheter och sist men inte minst får hela makeupen en fräsch och ungdomlig lyster utan att det går att se att du har något under din foundation. Eftersom den ger en sådan sömlös finish kan du utan problem använda den i hela ansiktet.

Annons

Illuminating Primer från Tom Ford kostar 670 kr/30 ml och den finns här (reklamlänk).

Primerhybrid

hajpad primer från glossier

Är du på jakt efter skimrande glow, adderad glöd och lätt hudvårds-effekt i en flaska kan Glossiers hyllade Futuredew passa dig. Den här mixen av olja och gel har en guldrosé-liknande ton som ger just den där extra glöden. Du kan använda den under makeup som en ren primer eller mixa en droppe för att ge basen lite mer naturlig glöd. Så passar den bäst en normal till torr hy. Jag skulle dock undvika den i t-zonen om du inte önskar att få väldigt mycket glans även där. Men här finns flera funktioner. Om du har en ganska bra hud i sig så kan du använda den för sig själv dagar du bara vill boosta lystern men inte ha så mycket utjämnande effekt. Och den fungerar dessutom utmärkt att dutta som highlighter ovanpå foundation för punktvis lyster.

Annons

Futuredew från Glossier kostar 285 kr/30 ml och den finns här.

Primer med C-vitamin

oljeprimer från pixi

I Pixis spännande +C VIT Priming Oil döljer sig en formula som passar när du vill ha både glow, fukt, utslätning och en lugnande effekt vilket gör att den passar extra bra på torr och mogen hy. Trots att här finns morotsolja absorberas den snabbt utan att lämna en fet hinna och ger en fin och fräsch grund att applicera foundation på. Glöm inte att skaka flaskan innan du ska använda den!

+C VIT Priming Oil från Pixi kostar 379 kr/30 ml och den finns här (reklamlänk).

Serumprimer

hudvårdande primer från by terry

Serum och primer i en flaska får du med hyllade Cellularose Brightening CC Lumi-Serum från By Terry. Det gör att du både kan använda det för sig självt och under foundation. Du får en omedelbart jämnare hudton och en mjuk lyster av de ljusreflekterande ingredienserna.

Cellularose Brightening CC Lumi-Serum från By Terry kostar 659 kr/30 ml och den finns här (reklamlänk).

Annons