Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Slipp foundation – därför satsar så många på nya lättare skin tints

30 apr, 2021 
rödhårig kvinna i solen
Med varmare väder är det skönt med lättare bas.
Fräschare hy, lätta att applicera och naturligt resultat - säg hej till nya bastrenden skin tints.
Annons
Skönhetsredaktörens bästa torrschamponBrand logo
Skönhetsredaktörens bästa torrschampon

Det surras mycket om skin tints i cyberspace just nu och man skulle kunna tro att det är en ny uppfinning på basfronten. Men anledningen till surret är att heta märken som Fenty Beauty och Milk Makeup lanserat varsin Skin tint vilket fått kategorin att segla upp på trendskalan. Så vad är en skin tint? Kolla här.

Skin tints är...

... en betydligt lättare version av foundation som låter din egen hudton lysa igenom och som ofta sägs innehålla fuktgivande ingredienser. Lite som gamla tiders sportcremer, för oss som hängt med ett tag. I rättvisans namn har det hänt en hel del på formuleringsfronten så du får mer än "bara" en tonad fuktcreme här.

Annons

Därför ska du använda det

Om du vill ha något som känns behagligt lätt och fräscht på huden, går snabbt att applicera med fingrarna, fyller på med lite fukt och ger en naturlig no makeup-look. Vissa ger också extra lyster och en smula utjämning av tonen.

4 skin tints att spana in

skin tint med blur-effekt från fenty

Eaze Drop Blurring Skin Tint från Fenty Beauty är en lättanvänd bas som ger bättre utjämnande effekt än många andra liknande produkter och dessutom går att bygga upp om du vill ha mer täckning. Som många andra liknande produkter innehåller den ett fuktkomplex men däremot inget solskydd. Här kan du välja mellan hela 25 nyanser. Den kostar 339 kr och finns här (reklamlänk).

Annons
skin tint med kula på toppen

Sunshine Skin Tint SPF 30 från Milk Makeup ger lätt täckning, mycket fuktig lyster tack vare en del växtoljor och squalane på ingredienslistan. Till skillnad mot Fentys fr du här också ett högt solskydd. Man har en lite annorlunda design på förpackningen, högst upp sitter en kula som gör att du ska kunna rolla produkten på huden. Vi säger att du kommer behöva lägga till fingrarna om du vill ha en helt streckfri och sömlös finish. Man har 13 nyanser på menyn. Den kostar 469 kr och finns här (reklamlänk).

Annons
fräsch och gelliknande skin tint

Invisible Illuminating Instant Glow Fresh Skin Tint från Lumene är en härligt gel-liknande foundation som smälter in i huden och ger en skönt uppfräschande ton och känsla. Den finns tyvärr bara i tre nyanser vilket är i minsta laget men eftersom tonen är så väldigt lätt, här är inte mycket pigment, fungerar de rätt bra på ett brett spektra av hudtoner. Den kostar 349 kr och finns här (reklamlänk).

återfuktande och skyddande foundation från bare minerals

En favorit sedan flera år är Complexion Rescue Tinted Moisturizer från Bare Minerals som verkligen är både hudvård och makeup i skön förening. Den ger fin lyster, lugnar rodnader och har en snyggt utjämnande effekt utan att täcka huden. Dessutom får du en bra dos med solskydd, denna har SPF 30. Det finns 20 nyanser att välja mellan. Den kostar 455 kr och finns här (reklamlänk).

Annons