Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

5 fina kroppsoljor som gör huden silkeslen

04 aug, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotografcottonbro/pexels
kvinna som torrborstar benen
Uppdatera din kroppsrutin med en välgörande olja efter duschen och du kommer få flera fina effekter än bara len hud.
Annons
5 saker du kanske inte visste om Ashley GrahamBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Ashley Graham

Mjukgör, fyller på med välgörande näring, ger lyster och gör att nyttig fukt håller sig kvar längre i huden - det är några av de positiva effekterna du får när du smörjer in dig med en bra komponerad olja. Lägg till lite massage som boostar cirkulationen, dofter som gör gott för ditt välmående samt bra för att förlänga sommarens solbruna färg och du förstår att det här är något bra att ha i badrummet. Här är våra favoriter just nu.

Ekologisk kroppsolja

Curative och Elemental är namnen på de två nya varianterna av Body Oil från L:a Bruket där innehållet är helt naturligt och ekologiskt certifierat. De är mycket härliga att massera in och lämna en ingen fet hinna, ytan blir bara riktigt mjuk efteråt. Dofterna ger rutinen SPA-känsla, Curative med sin mix av salvia, rosmarin och lavendel har en mer uppfriskande notmix medan Elemental, med bergamott och patchouli, är mysigt jordig. Dessa två skiljer sig också på innehållet. I den förra hittar du lugnande och skyddande havre-extrakt, mandelolja och tistelolja medan den senare innehåller alger, jojobaolja och rapsolja för med stuns i huden.

Annons

Curative och Elemental Body Oil från L:a Bruket kostar ca 340 kr/120 ml och de finns här (reklamlänk).

Lyxig kroppsolja

Exklusiva The Oil från franska Codage är inte bara en elegant sak att ha på badrumshyllan. Formulan är riktigt rik och krämig, ovanligt för en olja men det gör denna perfekt för dig som drar åt det torrare och mognare hållet. Här har man samlat åtta naturliga hudförbättrande växtoljor: kokosolja för näring, sötmandelolja som lugnar, baobabolja med stimulerande effekt på cellförnyelsen, makadamiaolja som dränerar, aprikoskärnolja för lyster, granatäppleolja för att motverka ålderstecken samt hasselnötsolja och druvkärnolja med skyddande egenskaper. Du kan även ha den i ansiktet där den har otroligt mjukgörande effekt men också perfekt för att låsa in fukt.

The Oil från Codage kostar 519 kr/100 ml och finns här.

Trendig olja

Till skillnad mot ovan nämnda så känns Glossiers blomdoftande torrolja betydligt lättare och luftigare på huden och flaskan känns både modern och kul trots att den är av glas. Fräscht apelsinblomsdoftande Body Hero Dry-touch Oil Mist kan du spraya direkt på huden, den blir väldigt finfördelad och går snabbt in. Kvar blir en len yta och en fräsch lyster. Bland ingredienserna finns oljor från solros, druvkärna och havre samt extrakt från strandslilja som ska ha utjämnande effekt på hudtonen.

Annons

Body Hero Dry-Touch Oil Mist från Glossier kostar 300 kr/100 ml och finns här.

Klassisk olja i ny tappning

klassisk olja med ny doft

Det är 20 år sedan Aliza Jabés lanserade sin magiska Huile Prodigieuse, en klassiker som fått många efterföljare. Nu i höst lanserar Nuxe den femte varianten av denna älskade olja: Huile Prodigieuse Néroli. Denna gång är den varma och mysiga doften utbytt mot en ljuvlig mix av bergamott och neroli samtidigt som innehållet är uppdaterat med ekologisk plommonolja. är toppen och även förpackning får plus för smart sprayfunktion som finfördelar de lena dropparna. Precis som tidigare varianter kan denna användas till alla möjligt men vi gillar den ändå bäst när den sveps över armar och ben.

Huile Prodigieuse Néroli från Nuxe är en olja att längta efter då den inte är lanserad än. V 34 landar den på Åhléns och kommer då kosta 425 kr/100 ml.

Annons