Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Lip stain – nya läppfavoriten som håller hela dagen

15 maj, 2023 
AvJessica Blockström Hember
FotografShutterstock/tt
rihanna lip stain fenty
Här är läppfärgen som garanterat sitter på plats hela dagen utan att läpparna känns varken torra eller klibbiga.
Annons
Mogen hy: Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy: Så undviker du att läppstiftet blöder

Läppstift, läppglans, matt läppstift, läppbalsam, läppolja - det finns verkligen en uppsjö av produkter att piffa läpparna med idag. En av de hetaste just nu är lip stain, en trend som växte under pandemin på grund av perfekt att bära under mask. Eftersom det sitter så bra är det också toppen om du tycker läppstift eller läppglans lätt blöder ut i linjer kring munnen. Och det är härligt lättburet och snabbmålat, skönt nu när värmen kommer. Lip stain är inte en ny produkt men med ny teknologi och nya ingredienser, framför allt inom K-Beauty, har man lyckats få till det så mycket bättre än gamla tiders varianter. Då var det mest ett flytande färgat vatten som gav läpparna ett närmast tatuerat intryck. Nu får du len formula som glider på likt smör, glänser vackert och är behagligt att bära. Bäst av allt? Färgen sitter kvar i timmar oavsett om du smaskar i dig en sallad på lunchen eller sippar drinkar med vännerna. Så var hittar du bäst lip stain just nu? Här är våra favoriter.

Annons

Bästa lip stain enligt skönhetsredaktören

poutsicle lip stain fenty

Poutsicle Hydrating Lip Stain från Fenty har en fjäderlätt len gelformula som ger en vacker färgslöja på läpparna och innehåller mjukgörande och återfuktande squalane. Det finns fyra nyanser, priset är 295 kr och du hittar det här. (reklamlänk)

ysl water stain

Vernis à Levres Water Stain från YSL är en favorit som tyvärr verkar vara på väg ut ur sortimentet. Men det finns en färg kvar och med Rouge Deluge får du en riktigt härligt klarröd läpp som sitter som berget. Plus också för en väldigt bra och genomtänkt applikator. Priset är 385 kr och du hittar det här. (reklamlänk)

Annons
water lip stain clarins

Water Lip Stain från Clarins har en mer vattenliknande formula med long last-effekt och matt finish. Det är fint att grunda med under läppglans, då får du nästan som en 3D-look. Det finns tre nyanser som alla blir väldigt naturliga, priset är 235 kr och du hittar det här. (reklamlänk)

lip and cheek tint the body shop

Sheer Touch Lip & Cheek Tint från The Body Shop liknar den traditionella lip stain men med lite fylligare formula och mer vårdande, här finns t ex aloe vera. Detta är tänkt att du ska kunna använda även för att ge färg till kinderna. Det finns fem nyanser, priset är 145 kr och du hittar det här. (reklamlänk)

Proffstipset! Så applicerar du lip stain bäst

En del gillar att dra på sitt lip stain med applikatorn men frågar du en makeupartist så är tricket för snygg finish att trycka in det i läpparna med fingret. Vill du ha än längre hållbarhet på färgen? Grunda med en läppenna i samma ton och lägg på ditt lip stain efter.

Annons