Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så får du till eyeliner på mogen hy

05 maj, 2023 
penelope cruz salma hayek med eyeliner på met gala 2023
Med de här enkla knepen får du rak linje och snyggt avslut på vingen även om huden inte är helt slät.
Annons
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen på

En av de hetaste lookerna på den glammiga Met-galan härom veckan var definitivt svart eyeliner. Den här makeup-detaljen är en älskad klassiker som alltid är lika elegant, oavsett om du har jeans och t-shirt eller ska på fest i den lilla svarta. Det kan dock vara en utmaning att få till den där snygga vingen och tjusigt målade linjen när huden inte är helt slät vid yttre ögonvrån. Dessutom har sminket en tendens att försvinna snabbare om man har mogen hy där ögonlocken börjat hänga. Men det finns knep att ta till.

Så gör du för att få snygg eyeliner på mogen hy

Grunda med en ögonskuggsprimer men inte bara på locken utan även en bit utanför yttre ögonvrån. Det kommer jämna ut huden men också få eyelinern att sitta mycket bättre. Mjuka och vaxiga pennor är mycket lättare att lyckas med jämfört med flytande eyeliner. Välj helst en med vattenfast formula då det får den att sitta även om ögonen kanske tåras eller huden rör sig.

eyeliner mogen hy sträckt med finger
Att hålla huden sträckt med fingret hjälper dig att få linjen jämnare.

Börja med att måla en kort streck nära fransarna under ögat på det parti som är närmast yttre ögonvrån. Fortsätt sedan strecket i samma riktning utåt och uppåt samtidigt som du håller huden sträckt med ett finger. Gå sedan in igen men nu vid fransarna på övre locket. Ta en liten snedställd pensel och snygga till kanterna. Ta lite mörk skugga på penseln och sudda över pennan för att få den att fästa ännu bättre.

Lyckas med flytande eyeliner på mogen hy

eyeliner för mogen hy med flytande formula

Vill du ha den där skarpa eyelinerlooken som bara blir med en flytande eyeliner? Låt tippen jobba åt dig, arbeta längs franslinjen i små korta drag med filtspetsen liggandes mot fransarna. Även här är det bra att sträcka huden men också att stödja armbågarna mot bordet. Vill du ha den lite tjockare kan du gå in efteråt och bygga på. Fint är att göra det mot yttre delen av ögat. Gör sedan samma som ovan, dra en linje i samma riktning under ögat och utåt. Gå sedan in igen på översidan och bygg ihop med linjen du redan målat. Knepigt att få det stadigt? Investera i en tunnare pensel och måla med den. Det ger mer kontroll.

Annons

Triangelmetoden för baby eyeliner på mogen hy

Vill du bara ha en väldigt liten subtil vinge? Det kommer ändå att ge ögat ett lyft. Här jobbar du med penna som du målar i en stående triangel från yttre ögonvrån och en halv centimeter in längs fransarna. Fyll i triangeln och avsluta med en linje från triangelbasen och in över franskanten. Mista försiktigt med setting spray för extra hållbarhet.

Concealertricket för snyggt städad eyeliner

Blev det inte helt skarpt och rakt? Inga problem. Ta lite concealer på en ren snedställd pensel och städa upp vid kanterna. Då kommer du inte att röra basen under som fallet blir om du skulle använda rengöring.

Annons