Artikeln innehåller reklamlänkar
tre kvinnor mineralfilter solskydd
Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigt
0:50

Efter reklamen: Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigt

(0:50)

Slå på ljud

Trots att det inte är sommar riktigt ännu så är solen väldigt stark just nu. Ozonskiktet är tunt och du får mycket strålar på huden. De flesta har inte heller fått så mycket sol ännu vilket gör huden väldigt känslig. Slutsats? Det är riktigt viktigt med vara noga med att använda solskydd. Det finns två olika typer av filter i solskydd, det ena kallas kemiskt och det andra fysikaliskt. Många produkter innehåller en mix av båda för att ge ett bredspektrat skydd. Men det finns de som av olika anledningar enbart vill ha fysikaliska filter, eller mineralfilter som det också kallas.

Därför ska du välja fysikaliskt solskydd

Eftertraktade ögonfransböjaren är tillbaka i lager – här hittar du den

Det finns två olika mineralfilter, titandioxid och zinkoxid. Man brukar förklara skillnaden mellan dessa och kemiska solfilter med att de fysikaliska reflekterar uv-strålarna medan de senare absorberar energin. Det stämmer till viss del även om även fysikaliska också absorberar en del av uv-strålarna. En annan skillnad är att fysikaliska lägger sig mer på ytan. Förr gjorde det att solkrämer med enbart fysikaliska filter gjorde formulan ganska trög och huden vit. Så är inte fallet längre, idag finns det massor av härliga solprodukter som skyddar med enbart mineralfilter. Och det är viktigt för det bästa solskyddet är det du använder. Gillar du inte hur produkten känns på huden är man mindre glad i att smörja in sig. Så vad är fördelarna med att använda ett solskydd med fysikaliskt solfilter? En del personer som har känslig hud upplever att de här produkterna är mildare mot huden och inte orsakar lika mycket irritation. I den här kategorin hittar du också många produkter som är parfymfria vilket är skönt om du lätt reagerar på doft.

Bästa solkräm med fysikaliskt filter

Physical Lightweight Wrinkle Defense SPF 30 från Dr Dennis Gross

Som en riktigt bra hudkräm där du får högt solskydd som bonus är känslan med All-Physical Lightweight Wrinkle Defense SPF 30 från Dr Dennis Gross. Det kostar 595 kr och du hittar det här. (länk till Lyko)

Så får du till eyeliner på mogen hy

solkräm med mineralfilter, ger matt finish och primereffekt från supergoop

Ger skydd, håller huden matt, har en lätt tonad formula och fungerar som primer - det är egenskaper som gör hajpade Mineral Mattescreen SPF 30 från Supergoop! till en stor favorit just nu. Det kostar 229 kr och du hittar det här (länk till butik).

rik solkräm med skön formula och mineralfilter från dermalogica

Lyxigt krämig och helt osynlig på huden är Invisible Physical Defence SPF 30 från Dermalogica. Det kostar 589 kr och det finns här. (länk till Skincity)

lättflytande solkräm med fysikaliskt solfilter från skinceuticals

Lättflytande formula som smälter ihop med huden, ger högt bredspektrat solskydd och fixar otroligt snygg lyster får du med Mineral Radiance UV Defense Sunscreen SPF 50 från Skinceuticals. Tänk bara på att skaka flaskan innan du börjar använda innehållet. Det kostar 499 kr och du hittar det här. (länk till Skincity)

Så bra är Caias nya serumfoundation

solskydd med mineralfilter från fenty

Modernt solskydd är Hydra Vizor Broad Spectrum Mineral SPF 30 Sunscreen Moisturizer från Fenty Beauty med fjäderlätt formula som fyller på med massor av fukt, innehåller niacinamid som gör porer mindre tydligt, ser till att ansiktet inte ser flottig eller blek ut oavsett hudton och kommer i refill. Det kostar 480 kr och du hittar det här (länk till Kicks).

Mest läst