Artikeln innehåller reklamlänkar
4:02

Efter reklamen: Skönhetsredaktören tipsar: Så undviker du maskne

(4:02)

Slå på ljud

Att tvätta ansiktet kan man göra på väldigt många olika sätt. För en välmående hud är dock det viktigaste att du väljer en rengöring som passar din hudtyp och dina rutiner. Vill du ha något som går snabbt, är snällt och samtidigt effektivt är micellärvatten ett bra val. Det är dessutom toppen om du är känslig mot vatten eller kanske inte har tillgång till det. Micellären sveper du nämligen bara över huden och behöver inte skölja av. Här är tre varianter vi gillar.

Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter

Budget

micellärvatten som är extra bra på att få bort makeup

MicellAIR Expert är Niveas rengöringsvatten som passar speciellt bra när du vill få bort makeup. I den sköna två-fas formulan kombineras micellärteknologin med svart te och torroljor för att lyfta bort smuts och smink effektivt, även vattenfast, utan att torka ut huden. Trots det väldigt plånboksvänliga priset är den dessutom riktigt dryg. Tänk bara på att skaka flaskan innan du använder innehållet.

MicellAIR Expert Make-up Remover från Nivea kostar 75 kr/400 ml och finns här (länk till Apprl).

Jag har testat hundratals produkter mot stora porer - det här är min favorit

Mellan

micellärvatten för känslig hy

Sensibio H2O från Bioderma är en fransk apoteksklassiker och en av pionjärerna inom micellärkategorin. Det här rengöringsvattnet är känt för att vara både effektivt och väldigt snällt, vilket gör att det passar extra bra även om du har en känslig eller reaktiv hud.

Sensibio H2O från Bioderma kostar 255 kr/500 ml och finns här (länk till Apprl).

Här är bästa produkterna från Charlotte Tilbury

Lyx

micellärvatten med extra fina effekter på huden

I en rejäl flaska hittar du relativt nyligen lanserade Oxybiome från franska salongsmärket Dermacuetic. Det är inte det billigaste micellärvattnet men du får också så mycket mer än bara rengöring. Här bjuds på allt från niacinamide och zinkglutonat till chlorella och brunalgen Laminaria Digitata. Tillsammans lugnar de huden, minskar rodnader, balanserar mikrobiomet och gör porer mindre synliga.

Oxybiome Cleansing Micellar Water från Dermaceutic kostar 369 kr/400 ml och finns här (länk till Apprl).