Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa ögonbrynsformen – för ditt ansikte

02 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Få saker förändrar ett utseende så mycket som ögonbrynen.
Vilken form och storlek brynen har påverkar hela ansiktet – men vad är egentligen mest smickrande?
Här är bästa tipsen för just ditt ansikte!
Annons
Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nuBrand logo
Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu

Många av oss är noggranna med att klippa och färga håret i olika frisyrer, kanske färga fransarna och sminka oss – men glömmer helt bort att ge ögonbrynen den kärlek de förtjänar. Ögonbrynen förändrar utseendet i ansiktet som inget annat, och kan hjälpa till att ge tydligare struktur och ansiktsdrag. Om du ska fokusera på något i ansiktet är ögonbrynen en bra plats att börja på.

Men hur ska brynen se ut då? Trender kring huruvida ögonbrynen ska vara tunt plockade, tjocka och buskiga, välformade eller naturliga kommer och går. De senaste åren har ögonbrynen blivit allt större och fluffiga, efter millenieskiftets bortnoppade bryn och 10-talets tydligt målade. Välj såklart det som du känner dig bekväm med, men olika form på ögonbrynen passar olika ansiktsformer. Med brynen kan du ändra intrycket av ansiktet effektivt, och dra uppmärksamhet från sådant du är mindre nöjd med.

Annons

Bästa ögonbrynen för olika ansiktsformer

  • Långt ansikte – Platta bryn
  • Ovalt ansikte – Mjukt vinklade bryn
  • Runt ansikte – Ögonbryn med höga valv
  • Diamantformat ansikte – Rundade bryn
  • Fyrkantigt ansikte – Rundade eller vinklade bryn
  • Hjärtformat ansikte – Rundade bryn

När du kommit fram till hur du vill ha dina ögonbryn kan det vara bra att få dem formade av ett proffs, för att sedan hålla efter formen på egen hand efter det. Även här finns det olika vägar att gå.

Trådning: Många tycker om att gå och få sina bryn trådade, då det är lätt att detaljstyra hur brynen ska se ut, och hur tjocka man vill ha dem.

Noppa: Det här gör ju de flesta på egen hand hemma framför badrumsspegeln, men det är lätt att det blir fel och att man tar för mycket eller från fel delar.

Vaxa: Om du går till salong för att forma och färga brynen kommer de antagligen vaxa brynen först för att ge rätt form. Att vaxa ögonbrynen på egen hand kan dock vara både svårt och tidskrävande, då det behövs erfarenhet för att få till det. Tänk också på att huden lättare blir inflammerad av att vaxa.

Källa: Stylecraze.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons