Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisörens bästa tips för att växa ut håret snabbt

01 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografEvan Agostini / INVISION / TT
Har du gjort ett misslyckat klipp och vill växa ut längderna så fort som möjligt?
Att få håret att växa snabbare är svårt, men det finns knep att ta till för att bli långhårig på kortast möjliga tid.
– Håll det löst och ledigt, menar frisören Ricky Walters.
Annons
8 kändisar som haft både långt och kort hårBrand logo
8 kändisar som haft både långt och kort hår

Den där skarpa pagen såg så snygg ut på alla andra, men du känner dig inte alls bekväm i den, och saknar ditt vanliga långa hår som nyss kapades av. Få saker kan kännas lika frustrerande som att ha råkat klippa fel frisyr – men det finns metoder att ta till.

Om du inte sätter in hårförlängningar kommer du behöva acceptera att det tar ett tag att växa ut håret igen, men det finns också tekniker som frisörerna kan ta till för att underlätta utväxten.

Frisören Ricky Walters äger en het salong i London och avslöjar sina knep för Glamour magazine. Han menar att det första steget är att ta sig bort från de knivskarpa frisyrerna och satsa på något mer ledigt medan håret växer ut.

– Genom att klippa håret i lager och ta bort den mest stela strukturen så kan diin page växa ut mycket enklare än om du har en tung och strukturerad page. Håll det löst och ledigt, säger han till magasinet.

Annons

Frisörens bästa tips

För att perioden av utväxt inte ska behöva ta längre tid än den måste så är det viktigt att se till att man inte trimmar bort mer än vad som är absolut nödvändigt.

– Efter sex månader av utväxt borde du ha tillräckligt mycket hår för att kunna ha håret mindre som en page och mer som en chic frisyr i nyckelbenslängd. Be din frisör att behålla all längd men samtidigt addera några lager som gör att håret ser längre ut och ser mindre ut som en page.

Det finns också andra knep att ta till för att håret ska växa ut snabbare. Undvik värme på håret i största möjliga mån – värmeverktyg skadar håret och gör att det lättare går av. Testa istället någon av alla metoder för lockigt hår utan värme!

Byt också ut ditt örngott i bomull mot ett i silke. Silke är skonsammare mot håret, och ytterligare ett sätt att undvika slitage och att håret går av.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons