Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Jag har testat hundratals ögonmasker - det här är min favorit just nu

16 aug, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotografanna shvets/pexels
kompisar med ögonmasker
Med de här välgörande padsen piggar du upp huden och trollar bort trötthetstecken kring ögonen på bara några minuter.
Annons
7 myter om skönhet som inte stämmerBrand logo
7 myter om skönhet som inte stämmer

Det finns få saker som gör att man känner sig så trött som mörka ringar och svullen hud under ögonen, oavsett om anledningen är att du haft nattvandrande småbarn, svårt att sova på grund av stress, vaknar i svett av klimakteriebesvär eller varit ute och suddad lite för länge. Vad som än ligger bakom finns bästa knepet för att pigga upp ögonen igen - serumdränkta gelpatches du trycker dit under ögonen.

En av mina absoluta favoriter är BeautifEYE Brightening Eye Patches från Pixis Vitamin C-familj. De har bl a tagit hem pris för Årets Ansiktshudvård i Swedish Beauty Awards 2021. Materialet är behaglig hydrogel som lägger sig perfekt på huden och på ingredienslistan finns ett fint gäng, bl a C-vitamin, lakritsrot, niacinamid, glycerin, koffein och ginseng. Förutom att pigga upp och öka på fukten ger de extra fräsch lyster och jämnhet till hudtonen, så lyxigt! Extra sköna blir de såklart om du stoppar in burken i kylen en liten stund innan användning, den svalkande känslan hjälper till att dämpa svullnader och dra ihop mörka blodkärl samtidigt som det boostar helhetsupplevelsen. Huden ska vara ren innan du applicerar dem.

BeautifEYE Brightening Eye Patches från Pixi kostar 339 kr för 30 par och finns här (reklamlänk).

Tips! Då padsen är fullproppade med serum kan de bli lite glidiga. Tipset är att bulla upp med kudde i soffan, släng upp benen och passa på att vila under de cirka 10 minuter som serumet gör sitt. Massera försiktigt in det som ligger kvar på huden när du tagit av dina pads.

Annons